За втори път в Стара Загора безплатна работилница Rails Girls за дами с интерес към информационните технологии

Размер на шрифта: A A A
За втори път в Стара Загора безплатна работилница Rails Girls за дами с интерес към информационните технологии

Работилница за разработка на уеб приложения за дами без опит в програмирането и технологиите Rails Girls ще се проведе за втори път в Стара Загора. Тя ще се състои на 19 и 20 април в рамките на технологичния фестивал Zara Tech Spring.

По време на двата дни участничките ще могат да направят своите първи стъпки в IT с помощта на опитни ментори в приятна атмосфера. Събитието в града се организира от „IT Стара Загора“ - асоциация, фокусирана върху развитието на дигиталната и предприемаческа екосистема в града и региона. Спонсор на работилницата е IT компанията Siteground.  

В рамките на първото издание на работилницата 20 дами с различни професии се запознаха с основите на програмирането за уеб, създадоха собствено приложение, научиха повече за работата на програмистите и получиха ценни съвети за това как да стартират кариера в областта.

Тази година Rails Girls ще посрещне 30 участнички. Няма възрастово ограничение, а единственото условие е дамите да са начинаещи с малък или никакъв опит в програмирането. Те ще могат да се запознаят с основите на дизайна, прототипизирането и програмирането за уеб и да се уверят, че то е забавно, интересно, вълнуващо и полезно умение, което може да се използва по много различни начини.

Записването за Rails Girls Stara Zagora е отворено до 10 април на следния линк https://railsgirls.com/stz2024-april.html  

Двудневният уъркшоп ще се проведе в The Lodge Coworking Space, който е партньор на събитието.

Rails Girls е глобална инициатива, създадена 2010 г. във Финландия. Една от основателките е Линда Люкас, авторката на „Hello Ruby”. След няколко години тази инициатива вече се разпростира из цял свят, а през 2013 г. достига и до България. Основната цел на Rails Girls е да насърчи жените да направят своите първи крачки в технологиите, като им даде основни знания по програмиране и им покаже, че то е вълнуващо, забавно, интересно и много полезно умение.

 

Начална дата: вторник, 02 април 2024

Крайна дата: петък, 19 април 2024

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали