Технологичният фестивал Zara Tech Spring с второ издание през април

Размер на шрифта: A A A
Технологичният фестивал Zara Tech Spring с второ издание през април

Тази година събитието е в нов формат и отново ще срещне местната IT общност с водещи специалисти експерти от технологичната индустрия

От 13 до 21 април 2024 в Стара Загора ще се проведе второто издание на технологичния фестивал Zara Tech Spring. Организатор е Асоциация IT Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора, а целта на инициативата е събере местната IT общност, като постави важни теми и водещи тенденции в сектора през 2024.

Zara Tech Spring се завръща в нов формат. Фестивалът стартира с уикенд събитие на 13 и 14 април, насочено към IT специалистите в града и региона. В рамките на два пълни дни водещи лектори ще споделят знания и опит. Те ще очертаят настоящите и бъдещите тенденциите в някои от най-актуалните технологични направления - изкуствен интелект (AI), machine learning, облачни технологии, киберсигурност, различни DEV Talks, Startups и други. На сайта www.zaratech.bg вече са публикувани първите лектори, а следващите дни ще се обявяват поетапно и останалите специалисти. Очаква се в двата дни да презентират близо 20 професионалисти от водещи компании в България. Организаторите от IT Стара Загора споделят, че както и миналата година голяма част от лекторите са стартирали своя път от Стара Загора, а днес заемат ключови позиции в различни български и международни организации.

На 15 април предстои „СвръхКонференция за ученици“. Събитието ще събере ученици от гимназиите в града и региона и ще ги срещне с вдъхновяващи специалисти от различни сфери. Целта е младежите да научат повече за възможностите за реализация в професиите на бъдещето като почерпят опит от успешни хора в България. Събитието ще бъде интерактивно, ще насърчи активното участие на учениците и всеки от тях ще получи сертификат за участие.

За втори път в рамките на Zara Tech Spring ще се проведе и работилницата за момичета Rails Girls Stara Zagora. Световната инициатива стъпва отново в града, за да помогне на нови 30 дами без опит в програмирането да се докоснат за първи път до технологиите с помощта на опитни ментори.

Кандидатстването вече е отворено на bit.ly/4cozBVS.

Участието във всички събития от Zara Tech Spring 2024 е безплатно благодарение на генералния партньор на инициативата - хостинг компанията SiteGround. Към партньорите на фестивала се присъединяват и Европейският цифров иновационен хъб “Загоре”, компанията IBM и IT фирми от града и региона.

Участниците имат възможност да закупят и дарителски билет с благотворителна кауза - приходите ще отидат за организирането на Годишния хакатон за ученици през месец юни.

За повече информация и регистрация за събитията - www.zaratech.bg, както и на страниците в социалните мрежи Facebook, Linkedin и Instagram.

 

За Zara Tech Spring

Zara Tech Spring е първият по рода си голям технологичен фестивал в Стара Загора. Организатор е Асоциация IT Стара Загора в партньорство на представители и компании от технологичния бизнес. Основните цели на събитието са да стане място за среща на местната IT общност с доказали се специалисти от различни направления на индустрията. Събитията на Zara Tech Spring обхващат широк набор от теми – от това как да стартираме бизнес в сектора до AI, Machine learning, Cloud, Quantum Computing, Киберсигурност, Blockchain и Web 3, DEV Talks и различни програмни езици. По време на първото издание на фестивала през 2023 г. се проведоха над 16 събития с повече от 700 участници.

 

За Асоциация IT Стара Загора

Асоциацията работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в Стара Загора и региона през установяване на ефективно партньорство и активно взаимодействие с всички участници в сектора, както и с организиране на различни инициативи в сферата на IT, дигиталните умения и предприемачество. Екипът вярва, че в областта има огромен потенциал, който може да я постави на технологичната карта на България и именно това го мотивира да подкрепя редица хора да стартират своя път в технологиите и предприемачеството.

През последните 4 години Асоциация IT Стара Загора е организирала над 60 събития, с които са достигнати над 2000 души. През 2024 г. е победител в 13-тото издание на наградите на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) в категория „Образование“.

 

За SiteGround

SiteGround е международен лидер в IT хостинг технологиите и услуги за уеб страници. С повече от 20 години глобален опит, днес е най-голямата независима компания в своята сфера на дейност със сървърни центрове в Европа, Азия и Америка, над 2.9 милиона домейна на клиенти в световен мащаб и екип от над 500 души в офисите си в София, Пловдив и Стара Загора. SiteGround е една от единствените три хостинг компании, препоръчвани от най-използваната платформа за изработка на сайтове в света – WordPress. Благодарение на мащабната си ангажираност и инвестиции, SiteGround е отличена с над 30 награди като работодател и социално отговорна компания от различни организации. Компанията вярва в потенциала на Стара Загора и региона и подкрепя различни инициативи, посветени на развитието местната IT екосистема.

 

Начална дата:

Крайна дата:

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали