Светлозара Кабакчиева представя своите приказки от пословици в зала „Лубор Байер“

Размер на шрифта: A A A
Светлозара Кабакчиева представя своите приказки от пословици в зала „Лубор Байер“

На 3 ноември /петък/ от 17.30 часа в изложбена зала „Лубор Байер“ ще бъде представена книгата на Светлозара Кабакчиева „Камъни с форма на сърце. Приказки от пословици“. Модератор на вечерта е Ангелина Петкова, а художник на изданието е Ирина Василева.

„Приказките в сборника „Камъни с форма на сърце“ /ИК „Знаци“, 2023/ на Светлозара Кабакчиева могат да бъдат отнесени към всички възрасти, защото в тях са заложени изконни човешки ценности, които в днешното динамично време и коренни промени сме на път да изгубим - ценности, които големите трябва да си припомним, за да можем да възпитаме и подрастващите в тях“, казва поетесата Аксиния Михайлова – редактор на книгата.

„Точно както всяко човешко общество е съставено от всякакви хора, така и в градината на приказките има горделиви и горди, шумни и съзерцателни, суетни и свободни цветя. Има и камъни с форма на сърце, които помагат с магичната си сила на хората, които не са в състояние да я задържат. Има и шивач, който с парченца от приказки прави покривало за небето, което да спаси градчето и неговите обитатели, и ни показва колко лесно и просто нещо е чудото.  Езикът, на който Светлозара разказва приказките си, е поетичен и красив. Оригинално е вплитането на пословици, откъдето идва и заглавието на сборника. Този похват не само припомня на читателя богатата и събрана в кратки изречения българска мъдрост, но и придава образност на сюжета и поднася поуката по един запомнящ се начин“, казва рецензентът на книгата проф. Кирил Топалов.

Светлозара Кабакчиева е родена и учила в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора. Тя е завършила Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Професионалната й кариера е свързана с правото и дипломацията. Понастоящем работи като юрист в Брюксел.

На представянето ще бъдат осигурени книги и всеки желаещ ще може да вземе автограф от авторката, входът е свободен.

Начална дата: петък, 03 ноември 2023

Крайна дата: петък, 03 ноември 2023

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали