Стара Загора посреща за осми път младите надежди на българската сабя

Размер на шрифта: A A A
Стара Загора посреща за осми път младите надежди на българската сабя

На 1 и 2 октомври, в зала „Иван Вазов“ сили ще премерят подрастващите български сабльори. В динамични и емоционални двубои ще бъдат определени носителите на „Купа Стара Загора“ във възрастите до 11, до 13 и до 15 години при момичетата и момчетата.

Благодарение на Община Стара Загора домакинството на първия турнир валиден за „Купа България“ ще бъде в отличните условия на многофункционална зала „Иван Вазов“. Очакват се над 150 деца от цялата страна да демонстрират хъс и умения, за да спечелят купите в своята възрастова група. Освен традиционните купи, медали и грамоти - всички състезатели достигнали до финалната осмица ще получат индивидуални награди, които са любезно предоставени от официалния спонсор на състезанието -  фирма "Ате Пласт" ООД - водещ производител на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията.

 За нивото и важността на турнира може да се съди и по вниманието, което оказва Българската федерация по фехтовка. Главен съдия ще е треньорът на националния отбор мъже и жени на България Ивайло Воденов. Съдии на пътеки ще бъдат национални състезатели - победителката от Сателитния международен турнир, проведен преди седмица в София - Олга Храмова, победителят в същия турнир при мъжете и носител на Европейската купа за кадети Тодор Стойчев, както и съотборниците му от мъжкия тим.

 Фехтовален клуб „Железник“ ще бъде представен от четирима свои състезатели - Дарин Андреев при момчетата до 11 и до 13 години, Павел Петров – момчетата до 13 години, Виктор Александров – момчета до 13 и до 15 години и Николета Добрева - при 15-годишните момичета.

От клуба приканват жителите и гостите на Стара Загора да се присъединят като публика в залата и да се насладят на този красив и не толкова традиционен за града спорт.

Входът за събитието е свободен, като на място при проявен интерес всеки може да получи допълнителна информация от председателя на УС Веселин Добрев за самия спорт, уменията, които развива у подрастващите и други любопитни и полезни подробности.  

ПРОГРАМА

Събота – 1 октомври

11:00 ч. - момичета и момчета до 11 г. 

13:00 ч. – момчета до 15 г..

15:30 ч. - момичета до 15 г.

 

Неделя – 2 октомври

09:00 ч - момчета до 13 г. 

10:30 ч. - момичета до 13 г.

Начална дата: сряда, 28 септември 2022

Крайна дата: неделя, 02 октомври 2022

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали