Русалина Мочукова дебютира в ролята на Амелия от операта „Бал с маски” в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Русалина Мочукова дебютира в ролята на Амелия от операта „Бал с маски” в Стара Загора

На 26 ноември, от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще се състои дългоочакваната премиера на операта „Бал с маски” от Джузепе Верди, с която ще се открие официално 51-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство. В ролята на Амелия ще дебютира солистката на Старозагорската опера Русалина Мочукова.

„Първият ми досег с операта „Бал с маски” беше моят дебют като Оскар преди 20 години на сцената на Софийската опера, когато бях на само на 22години.Нямаше как красотата и силно въздействащата музикална драматургия да не ме пленят завинаги. Сега, отново посягам към тази опера, но вече в ролята на Амелия. Тази партия ме вълнува по особен начин, тъй като силата, драматизма и в същото време нежната лирика се съчетават в най-прецизни детайли, изразяващи душевните състояния на моята героиня. Верди е написал тази сопранова партия с изключително богата звукова палитра на изразителност, която мен лично като артист ме инспирира и вдъхновява да дам максимума от себе си.”

На 26 ноември Русалина Мочукова ще си партнира на сцената с тенора Ивайло Михайлов, който е направил дебюта си в Сполето, Италия, а сега ще пее за първи път в тази роля на българска сцена. Ролята на Ренато ще изпълни Александър Крунев, Оскар ще бъде Емилия Иванова, а мистериозната Улрика ще бъде Даниела Дякова. Режисьор на постановката е Славчо Николов, диригент е Ивайло Кринчев.

Начална дата: петък, 26 ноември 2021

Крайна дата: петък, 10 декември 2021

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали