Празник за деца и кучета в Деня на Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Празник за деца и кучета в Деня на Стара Загора

На 5-ти октомври, деца и кучета ще се забавляват и ще спортуват заедно, по време шестото издание на традиционния празник на СНЦ ”За Хората и Животните”, в чест на Деня на Стара Загора. Началото е точно в 17.00 часа в парк „Зеления клин“.

В програмата са включени демонстрации на обучени кучета и възпитаници на Кучешко училище – Кучилище , които ще покажат, че да се спортува с домашния любимец  е забавно, много приятно и възпитава добри стопани и послушни кучета.

Организаторите са подготвили забавни игри за деца и четириноги, както и конкурс „Моят прекрасен домашен любимец”. Участието ще е напълно безплатно и ще носи награди. Записването ще стартира на 5 октомври от 16.45 часа на място.

По време на събитието Общинският приют за безстопанствени животни ще покаже някои от милите си дружелюбни обитатели, които ще могат да бъдат осиновени.

Основният акцент на празниците е да възпитава добри и отговорни стопани, като това включва и поддържане на изрядни документи на домашните любимци.

За втори пореден път в инициативата се включва активно и Община Стара Загора, със специално отворено на място бюро за регистрация на домашни кучета. Служители ще обслужат всеки стопанин, който е пропуснал да регистрира кучето си. За целта са нужни 2 снимки паспортен формат, копие от ветеринарния паспорт на кучето с всички ваксини и чип. Годишният данък за кучета в Стара Загора е 24 лева, наполовина плащат собствениците на кастрирани кучета.

На същото място, със съдействието на ОДБХ-Стара Загора, желаещите ще могат да проверят дали данните от чипа и паспорта на техния домашен любимец са изрядни и да заверят паспорта му с подпис и печат срещу 2 лв.

В програмата ще се включат с танцови и вокални изпълнения талантливите възпитаници на ДЮССИ „Аллегра” .

Докато децата се забавляват, за всички гости на празника ще има инфо зона, в която ветеринарни специалисти ще дават съвети за добра грижа  и хигиена, профилактика и хранене на техните домашни любимци.

Начална дата: четвъртък, 01 октомври 2020

Крайна дата: понеделник, 05 октомври 2020

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" (LIFE-IP Clean Air)
Индустриална "зона Загоре"
Авторско право за озвучаване на обекти
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали