Показ на резултатите от втория по рода си театрален уъркшоп в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Показ на резултатите от втория по рода си театрален уъркшоп в Стара Загора

На 28 юни, от 19.30 часа, на сцената на Държавен куклен театър – Стара Загора ще се случи показът на резултатите от втория по рода си театрален уъркшоп. Той е организиран от Асоциацията на куклените театри УНИМА в България.  

През 2021 година бе поставено началото на това ново начинание на АКТ-УНИМА, България, което продължава да се реализира и поддържа като мисия на организацията. Лабораторният процес позволява колективна работа на участници от цялата страна, творчески запознанства и обмяна на професионален артистичен опит. Плод на първия уъркшоп е спектакълът „Самотата в съвременния човек/свят“ по текстове на поетесите Антония Антонова и Цветелина Вътева.

Вторият национален уъркшоп се провежда от 15 до 28 юни в Кукления театър и е на тема „Невидимо дете“. Ръководители отново са утвърденият тандем  режисьора Веселка Кунчева и сценографа Мариета Голомехова. Музикален ръководител е Иван Велков от група P.I.F. Темата е вдъхновена от творчеството на покойния ѝ вокалист Димо Стоянов. Музикантите от групата са неразделна част от целия процес, като и специалните гости: визуалният артист Полина Герасимова, композиторът Милен Апостолов и певците Владимир Михайлов и Керана.

„В този лабораторен процес бихме искали да изследваме тънката граница между реалността и съня. Онова междинно състояние, в което Духа се чувства свободен. Благодарение на текстовете и музиката на група ПИФ, ще имаме възможността да приемем живота като едно необятно приключение в търсене на самите нас.“ - Веселка Кунчева

 

Начална дата: сряда, 15 юни 2022

Крайна дата: вторник, 28 юни 2022

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали