Първи бал в старозагорската опера

Размер на шрифта: A A A
Първи бал в старозагорската опера

На 22 октомври, от 19.00 часа в Старозагорската опера ще се състои дългоочакваният бал. Изключителното събитие се инициира и организира от СНЦ „Настоятелство на Старозагорска опера” с председател Татяна Станчева. Балът има благородната мисия да стимулира театъра в неговата основна дейност в името на заложените високи стандарти на творчески намерения и цели.

Съизмерим със световните традиции при провеждането на подобни събития, „Балът в операта” не отстъпва на европейските образци по своята пищност, лукс и стилна богата музикална програма.

В балната вечер на сцената на Операта ще прозвучат любими фрагменти от опери, оперети и мюзикли с участието на звездните солисти на Старозагорската опера Тамара Калинкина, Русалина Мочукова, Деси Стефанова, Петя Петрова, Борис Тасков, Георги Динев, хора и оркестъра на Старозагорската опера.

Диригент Владимир Бошнаков. Хорът ще се включи със самостоятелно изпълнение на две части от атрактивната „Джаз меса” на Боб Чилкот. Балетът ще зарадва своите почитатели с избрани фрагменти от балета „Шопениана” със солисти Анелия Димитрова, Богдана Сергеева, Грейс Ким, Ромина Славова, Фиорди Лоха в клавирен съпровод на живо на талантливата млада пианистка Илина Михова, а „Сънят на Дон Кихот” от балета „Дон Кихот” /със солисти Анелия Димитрова, Маргарита Сидоркина, Акари Мориматсу и Александър Желев/ ще бъде магичен финал на празничния концерт и изискана прелюдия към светските бални танци. Водещ на концерта е Даниел Цочев, режисьор на събитието - Огнян Драганов.

Уютните фоайета на Операта ще посрещнат своите специални гости-учредители на Първия бал с елегантно подреден кът за тържествената вечеря. Камерни инструментални формации ще се погрижат за доброто празнично настроение.

 

Куверти за БАЛ В ОПЕРАТА могат да се закупят от касата на Държавна опера - Стара Загора.

За допълнителна информация и заявки: Георги Митев, тел. 0888 93 99 00

Начална дата: петък, 07 октомври 2022

Крайна дата: петък, 07 октомври 2022

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали