Организират форум на тема „Поклонническият туризъм в България – перспективи за развитие“ в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Организират форум на тема  „Поклонническият туризъм в България – перспективи за развитие“ в Стара Загора

 На 27 септември, Световен ден на туризма, в залата на хотел „Верея“, от 10.00 часа ще започне форум на тема „Поклонническият туризъм в България – перспективи за развитие“ в Стара Загора. Акцент ще бъде поставен върху привличането на туристи в уникалния за страната ни Музей на религиите в Стара Загора. Форумът е организиран от общинския съветник от „Група за истината за Стара Загора“ Янко Янков, с подкрепата на Общината.  Предвиден е и брифинг с медиите в края на събитието.  

Встъпително експозе за възможностите за развитие на поклонническия туризъм в България ще представи доц. Павел Павлов, СУ „Климент Охридски“, Богословски факултет. След това ще изложи своята теза и проф.д.н. Евгений Сачев - преподавател в Тракийския университет. За ролята на социалните медии и технологии при популяризирането на културния туризъм ще говори доц. д-р Георги Калагларски,  ръководител на магистърски програми във ВСУ “Черноризец Храбър“ и Висше училище по телекомуникации и пощи.

 Покана за участие в събитието имат десетки представители на науката, образованието, историята и духовенството, както и на браншовите организации – ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Милена Желева, началникът на отдел „Туризъм и младежки дейности“ Маргарита Крумова, Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, отец Йордан Карагеоргиев, проф. д.н. Владя Борисова - директор на Център за иновации и интелектуална собственост, доц. Генчо Вълчев, проф. д.н. Румен Отузбиров, проф. д.н. Павел Димов и проф.д.н. Драгомир Петков от Тракийски университет, Петър Вълков от Съюз на екскурзоводите в България – София, Елисавета Зангилми – международен експерт с дългогодишна професионална  практика в Бразилия Асен Боянов – експерт в националния и международния туризъм от Свищов, д-р Пламен Цонев – историк и социолог, преподавател във Военен университет "Васил Левски" във ВеликоТърново и други.

Начална дата: понеделник, 26 септември 2022

Крайна дата: вторник, 27 септември 2022

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали