Огненият балет “Дон Кихот“ на сцената на Античен форум Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Огненият балет “Дон Кихот“ на сцената на Античен форум Стара Загора

Държавна опера-Стара Загора ще представи на 25 юли от 21.00 часа на Античен форум „Августа Траяна“, своята впечатляваща постановка на балета „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус. Шестима от младите артисти ще имат своите премиери на старозагорска сцена. За първи път в централната роля на Базил ще видите Фиорди Лоха, а Калин Любенов ще бъде Санчо Панса, Клара Ферер е Повелителка на дриадите, Тсао Ю-Чен е Амурче, а Паскуален Каселли и Сторм Норис ще се изявят във фламенко танца.

Балетът на Държавна опера-Стара Загора получи престижната награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци и Cantus Firmus „Кристална лира“ за спектакъла на балета „Дон Кихот“, чиято премиера бе на 27 ноември 2018 година в Стара Загора.

„Дон Кихот“ е пищен спектакъл, създаден в духа на голямата балетна традиция, носещ в себе си пулса на новото време. Той е сред върховите постижения на класическия танц. В постановката на Старозагорската опера Аршак Галумян - премиер солист на Щатсбалет-Берлин, внася хореографска свежест и оригинален режисьорски прочит, като обогатява и визуалното възприятие с много театрални, дори кинематографиччни изразни средства. Художник на декора и великолепните костюми е италианецът Салваторе Русо.

Начална дата: събота, 25 юли 2020

Крайна дата: събота, 25 юли 2020

Горещ телефон
за сигнали