Мегаконцертът „Пеещи артисти“ води куп звезди в Летния театър тази неделя

Размер на шрифта: A A A
Мегаконцертът „Пеещи артисти“ води куп звезди в Летния театър тази неделя

Над 20 обичани поп изпълнители и любими актьори от малкия и големия екран пристигат този уикенд в Стара Загора за грандиозното шоу „Пеещи артисти“, продуцирано от Игор Марковски.

Спектакълът идва на Летния театър в парк „Митрополит Методий Кусев“ веднага след блестящото му откриване с концерта на Лили Иванова и без съмнение ще се превърне в следващото голямо събитие за региона.

На сцената ще излязат звезди като Орлин Горанов, Маргарита Хранова, старозагорците Койна Русева и Добрин Досев, Катето Евро, Стефания Колева, Орлин Павлов, Мариана Попова, Людмила Сланева, Гергана Стоянова, Николай Урумов, Дарин Ангелов, Мая Бежанска, Весела Делчева, Симеон Владов, Красимир Гюлмезов, Милена Маркова, Даниел Цочев и други.

Освен всички тях, авторът на мегапроекта Игор Марковски ще качи на сцената и оркестър от 50 души, които ще свирят на живо инструменталите към всички песни под диригентската палка на Георги Милтиядов.

"Всеки от концертите ще продължи около 100 минути и ще носи много изненади", каза бургаският музикант Георги Милтиядов, който ще бъде диригент на концертите и автор на много от музикалните аранжименти. На сцените ще излязат и актьори, които не са участвали в създаването на песните от проекта. Ще чуем и гласовете на актьори, пренесли се във вечността. Благодарение на възможностите на мултимедията, на концертите в Стара Загора, Бургас и София - Орлин Горанов ще изпее песента „Любовта“ заедно с образа и гласа на Татяна Лолова.

Част от песните на проекта „Пеещи артисти“ ще бъдат чути в поредица от три концерта - в Стара Загора на 11 септември, в Бургас на 22 септември, както и в София на 1 ноември – Ден на народните будители. Във всеки град ще бъде премиерно представяна по една песен, а за финалния в столицата – четири.

„Идеята за проекта се роди още през 1995-1996 г. в разговорите ни с Тодор Колев и Иван Балсамаджиев. Проектът се случи в тяхна памет и в памет на другите приятели, които не са вече между нас – от Стефан Данаилов и Асен Кисимов до Татяна Лолова“, каза Игор Марковски. Той увери, че предстоящите концерти не поставят край на проекта. Най-хубавото предстои, ще бъдат създадени нови песни, в които ще се включат и актьори от най-младото поколение. Марковски разработва проекта „Пеещи артисти“ преди 3 години, като до този момент е създал 21 песни и видеоклипове към повечето от тях. Те вече са истински хитове и се радват на впечатляваща популярност.

В момента екипът му работи и върху музикален документален филм за „Пеещи артисти“, в който ще бъде показан творческия процес по създаването на песните - от раждането на идеята за всяка от тях до кадри от заснемането на видеоклиповете, някои от тях с актьори, които не са вече между живите. Очаква се продукцията да бъде готова през март следващата година.

„Всяка песен е своеобразен монолог на актьора“, каза Орлин Горанов, който освен естраден, е и оперен певец. Той благодари на продуцента и на целия екип на проекта „за това, че все още имаме силата и волята да се провокираме взаимно. И да създаваме мечти.“

„Всички актьори пеят много добре, а някои – фантастично добре. Ще се уверите сами“, допълни Игор Марковски.

Първият концерт е в Стара Загора на 11 септември (неделя), от 20:00 часа, в изцяло обновения Летен театър. Билети се продават на касата на Културния център.

Междувременно продължават и премиерите на песни от проекта в YouTube и на страницата във Фейсбук на "Пеещи артисти". На 1 септември беше премиерата на песента на Весела Делчева „Нямаш право“, а на 1 октомври – на песента „Защо“ на Койна Русева. 

Начална дата: сряда, 07 септември 2022

Крайна дата: неделя, 11 септември 2022

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали