Конкурс за сурвачки обявяват в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Конкурс за сурвачки обявяват в Стара Загора

Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие обявяват  традиционния  конкурс „Сурва, Весела година“ за изработване на сурвачка и рисунка.

В него могат да участват ученици от 7 до 14 години, разделени в две групи:  І група -  7-10 години и ІІ група  -  11-14 години.

 Сурвачките трябва да бъдат изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да отразяват умения, сръчност и познания за  коледните и новогодишни обичаи в България.

С до две творби без ограничения в жанра - живопис и графика могат да се включат и малките художници отново в двете възрастови групи.  Изискването е рисунките да са във формат 35/50 см (без паспарту) , а техниката е по избор.

Сурвачките и рисунките  трябва да са съпроводени с информация за  двете имена на участника, години, клас, училище и телефон. Желаещите да се включат, носят  или изпращат творбите си в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие на ул. „Захарий Княжески” 71, ет.3.

Срокът за изпращане на творбите е до 12 декември.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 17 декември от 14.30 часа в залата на центъра. Тогава ще бъде и награждаването на отличените творби.

Начална дата: понеделник, 11 ноември 2019

Крайна дата: четвъртък, 12 декември 2019

Горещ телефон
за сигнали