Коледно-новогодишната програма на Старозагорската опера

Размер на шрифта: A A A
Коледно-новогодишната програма на Старозагорската опера

В навечерието на Коледно-новогодишните празници Държавна опера-Стара Загора е подготвила за старозагорци и гостите на красивия „Град на липите”  богата празнична програма.

Две любими за публиката оперетни заглавия блестят в декемврийския афиш на Държавна опера-Стара Загора. Операта-буфа на Жак Офенбах „Хубавата Елена” ще бъде представена на 15 декември от 19.00 часа. В главните роли зрителите ще видят Антоанета Добрева-Нети като Елена, Парис е Николай Моцов, Милко Михайлов – в ролята на Менелай, Георги Динев - в ролята на Калхас, Александър Крунев - Ахил и др., в ролите на Аякс 1 и Аякс 2 са актьорите от Държавен куклен театър-Стара Загора Цвети Пеняшки и Янчо Иванов. Диригент Владимир Бошнаков, режисьор Славчо Николов. На 29 декември от 19.00 часа „Графиня Марица” от Имре Калман ще посрещне своите възторжени почитатели в залата на Операта. В ролята на Графиня Марица ще се изяви Деси Стефанова, Борис Тасков ще бъде граф Тасило, Иван Кабамитов /Княз Популеску/, а като очарователната двойка на граф Жупан и Лиза ще се превъплътят Стоян Буюклиев и Инна Андреева. Участват още Анастасия Алтухова /Маня/, Тереза Бракалова /графиня Божена/ и др., оркестър, хор, балет, деца от Детско-юношеската студия за опера и балет  на Държавна опера-Стара Загора. Диригент Виктор Крумов, режисьор Николай Априлов.

Специално внимание в програмата е отделено за най-малките зрители, които ще посрещнат Дядо Коледа в Операта. Любимият белобрад старец идва, за да зарадва децата с подаръци. Тази година малчуганите могат да го очакват на сцената на Старозагорската опера след спектаклите на балета за деца „Фантастичното магазинче”, който ще бъде представен на 18 декември от 12.00 часа, а на 19 и 20 декември от 11.00 часа. „До Ре Ми в пелени” опера за бебоци от 0 до 3 години ще изпълни с усмивки, песни и игри фоайето на Операта на 29 декември от 11.00 часа.

На 19 декември, от 18.00 часа във фоайето на Старозагорската опера предстои романтична среща с Елена Мури, на която ще бъде представена и нейната най-нова книга „Само по теб“ и новия албум размисли и картини „В Любов“. Събитието ще бъде съпроводено с елегантна концертна програма, която включва четири песни на Джакомо Пучини в изпълнение на сопраното Деси Стефанова и пианистката Деница Петрова. Водещ Мила Маринова.

Емблемата на вокалния джаз в България Васил Петров и сопраното Русалина Мочукова – солистка на Държавна Опера-Стара Загора ще представят на 23 декември от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера празничния концерт JAZZ CHRISTMAS SYMPHONY в навечерието на Рождество Христово с оркестъра на Държавна опера-Стара Загора. Специален гост в програмата е един от най-добрите джаз пианисти и аранжори - Ангел Заберски младши. Концертът е под палката на Маестро Владимир Бошнаков. Коледните класики, които ще прозвучат в концерта са аранжирани в суинг и джаз, валс и празнични химни от Ангел Заберски, Владимир Бошнаков, Виктор Крумов.

Великолепната музика на Стинг в симфоничен аранжимент ще прозвучи на 27 декември в в изпълнение на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора и Военния биг-бенд  с диригент кап.Цветомир Василев. Солист е известният джаз-изпълнител Петър Салчев. В концерта „Sting the Opera” са включени едни от най-популярните  пеcни на британската музикална легенда Стинг cpед които, pазбиpа cе, „Еnglіѕhman in Nеw Yоrk”, „Fіеldѕ of Gоld”, „Ѕhаре of Му Hеart”, „Еvеrу Breath You Take”, „Roхanne”, „Russians”, „If I Ever Lose My Faith in You”, „Mооn over Bourbon Street” и дp.

Превърналата се в традиция „Новогодишна наздравица” ще бъде „вдигната” за седма поредна година на 31 декември, от 18.00 часа на сцената на Старозагорската опера. С бляскава концертна гала – последното събитие от успешната творческа 2023 година за Старозагорската опера, солистите Тамара Калинкина, Русалина Мочукова, Деси Стефанова, Яница Нешева, Борис Тасков, Стоян Буюклиев, Елена Мишинова, Дари Бракалова и оркестърът на Държавна опера-Стара Загора ще поздравят старозагорци и гостите на Стара Загора в навечерието на Новата 2024 година. Диригент Виктор Крумов, водещ на концерта Цвети Пеняшки. В програмата са включени избрани арии, дуети и ансамбли от популярни оперети и мюзикъли, евъргрийни. Камерни инструментални формации ще допълнят празничното настроение в луксозните фоайета на Старозагорската опера.

Билети за Коледно-новогодишната програма Старозагорската опера могат да бъдат закупени онлайн и на касата на Държавна опера-Стара Загора.

Начална дата: вторник, 12 декември 2023

Крайна дата: неделя, 31 декември 2023

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали