Детски фестивал „Приказен свят“ – приключение в света на книгите и изкуството

Размер на шрифта: A A A
Детски фестивал „Приказен свят“ – приключение в света на книгите и изкуството

Пролетен фестивал „Приказен свят“ кани всички деца и родители на приключение в света на книгите и изкуствата с вход свободен на 25 март /събота/ от 11.00 до 18.00 часа във Военен клуб - Стара Загора.

Организаторите от Травъл Крафт клуб със съдействието на НЧ „Родина“ дават среща  с над 16 издателства на невероятни детски книги, за да потопят малчуганите в магически разкази, цветни и забавни приказки и романтични приключения. Ще бъде дадена възможност за запознаване с български издателства и писатели, носители на множество награди. Ще бъдат представени иновативни приказки-игри, с които децата неусетно придобиват знания, а за възрастните ще са на разположение отбрани класики.

Организаторите са подготвили и много разнообразни и интересни арт работилници с творчески и учебен характер, в които участниците ще се запознаят с иновативната технология на 3D принтирането, както и с електроника за деца. Те ще могат да развият артистичната си същност в театър на сенките, а сръчни майстори ще им покажат занаят за правене на шапки.

За родителите е обособен кът с кафе и вкусотии за хапване, където могат да си отдъхнат и да се насладят на фестивала, докато децата се забавляват.

Сред издателствата-участници са: „Noble Star“,  Жанет 45, Клевър Бук, My messy tales, Art for amateurs, Издателство „Каничка“, Game tale, Издателство „Ясна книга“, Tat creative, Издателство „Екрие“, Издателство „Така започна всичко“, „Таралеж“, „ПАН“, Издателство „Timelines“, „Меченосец“, „Пурко“ и др.

Фестивалът предшества традиционния Маратон на четенето, който стартира в началото на април.

Подготвени са още много изненади, които ще се разкриват с наближаването на панаира на линка към събитието във фейсбук: https://fb.me/e/2K9moV3Ig

 

Начална дата:

Крайна дата:

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали