Детски арт фестивал „Промая“ организират в парк „Пети октомври“

Размер на шрифта: A A A
Детски арт фестивал „Промая“ организират в парк „Пети октомври“

Всички малчугани, младежи и родители имат покана за първия Детски арт фестивал „Промая“, който ще се проведе в Стара Загора. Събитието е два дни - 13 септември  от 10.30 до 17.00 часа, и 14 септември - от 10.00 до 13.00 часа в парк „Пети октомври“. По Кестеновата алея ще има организирани арт работилнички, които ще приканват към творчество и групови занимания.

Организаторите - Община Стара Загора, Travel Craft Club и НЧ „Родина-1860“, са подготвили повече от 20 разнообразни дейности, напълно безплатни, в които децата могат да вземат участие, да творят и да отнесат направеното вкъщи.

През първия ден ще има шоу с научни експерименти за деца. Домакини ще бъдат МАГИКА. „Облак от щастие“, сътворен от вълшебни балончета, превръщащи се в дим при допир, овладяване на огън с една ръка, както и пресъздаване на „Големия взрив“, гейзер и още куп научни вълшебства ще очароват малки и големи. Демонстрацията на магията на науката ще започне в 11.00 часа и ще продължи до 17.00 часа, като на всеки 30 минути ще започва отначало.

Няма как детският празник да не включи и любимите сапунени балони. Ще има още атрактивни занимания като еко ателие, „Цветно пликче сам сгъни“, рисуване на магнитчета, изработка на животни от помпони, Ателие за книгоразделители, слънчица с дървени модули, бижута от мъниста, комбинативни колажи, изложба на измислени създания, оцветяване на културните забележителности на Стара Загора, изработка на 3Dмакет на Художествената галерия и много други пробуждащи въображението дейности. Входът е безплатен.

Начална дата: 13 Септември 2022

Крайна дата: 14 Септември 2022

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали