Балет “Арабеск“ представя “Опера Diva“ с вечната музика на Белини, Верди и Пучини на старозагорска сцена

Размер на шрифта: A A A
Балет “Арабеск“ представя “Опера Diva“ с вечната музика на Белини, Верди и Пучини на старозагорска сцена

Утре (4 декември) от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора Балет "Арабеск"  ще представи спектакъла "Опера Diva".  Авторски спектакъл на хореографката Мариана Крънчева, със специалното участие на Веса Тонова в програмата на тазгодишния Фестивал на оперното и балетно изкуство.

"Опера Diva"  обединява четири от най-популярните опери създавани някога - "Норма", "Тоска","Травиата" и "Мадам Бътерфлай". Това, което ги свързва, е изборът и съдбата на главните героини и превръщането на тези героини в символ на женска отдаденост.

В най-красивите арии на композиторите Белини, Пучини и Верди, в тяхното музикално съвършенство се преплитат драматичните съдби на героините Норма, Травиата, Мадам Бътерфлай и Тоска и обединяващото ги общо препускане към пропастта на обречената любов. Четири жени по пътя им към избавлението на смъртта, измислени от мъж - техният създател, в името на мъж - техният любим.

Вървейки по различни пътища - този на отмъстителна ревност, на невинна преданост, на агресия или предаване в ръцете на болестта - всяка избира като изход смъртта. В този техен път има кукловод, който, за да задоволи егото си, поставя жените в рамка на измислена или редактирана реалност. "Рамкираните" , според техните представи, жени винаги са по-аплодирани и по-вълнуващи.

Спектакълът съдържа и втора сюжетна линия, чийто звуков фон е текст на Анна Петрова, коментиращ теми като страхове, творчество, слава, отношение към жената.

Начална дата: събота, 04 декември 2021

Крайна дата: събота, 04 декември 2021

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Преброяване 2021
Подмяна на отоплителни уреди
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали