Обсъдиха промяна на маршрута на автобус 204 в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A


Да бъде променен маршрутът на автобус номер 204 в Стара Загора, за да бъде той максимално удобен за придвижване от кв. „Кольо Ганчев“ до Тракийския университет и обратно. Около това предложение на кмета Живко Тодоров се обединиха участниците в работна среща, която се проведе в Община Стара Загора. На нея присъстваха зам.-кметът Йордан Николов, зам. ректорът на ТрУ отговарящ за административната и стопанска дейност проф. д-р Наско Василев, управителят на „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД Димитър Авджиев, експерти от Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ на общината и др.

„Целта е автобусната линия да минава по маршрут, който да е максимално удобен за студентите и за всички, които искат да се придвижат от автогарата и ЖП гарата до ТрУ и студентските общежития“, подчерта Йордан Николов.

„От друга страна ще се улесни пътуването им от сградата на ректората до учебните бази, които се намират в кв. „АПК“, обобщи проф. д-р Наско Василев.

Предлаганият маршрут е следният: обръщало в кв. ”Кольо Ганчев” – ул. „Загоре“ – бул. ”Патриарх Евтимий” – бул. „Славянски“ – бул. „Руски” – ул. „Герасим Папазчев” – ул. „Х. Д. Асенов” – бул. „Славянски” – ул. „Одринска епопея” – кв. „Казански” – ул. „Капитан Петко войвода” – бул. „Цар Симеон Велики” – бул. „България” – Тракийски Университет и обратно. Според Димитър Авджиев по този начин ще се избегне дублирането на линия 204 с линии 2, 26 и 20. Престои предлаганите промени да бъдат обсъдени в Комисия определена от кмета Живко Тодоров, след което ще бъде внесено предложение за гласуване в Общинския съвет.

24.08.2016
Автор: община Стара Загора
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали