Кметът Живко Тодоров благодари за всеотдайността на пожарникари от Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Кметът Живко Тодоров благодари за всеотдайността на пожарникари от Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров награди днес колектива на Районната служба и служител на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“, в израз на признателността си за опазените имущество, жилища и декари гори от възникналите пожарите в района напоследък. От началото на годината до момента служителите на РС ПБЗН са участвали в ликвидирането на 736 произшествия на територията на общината.

Това стана на специална церемония в залата на Регионална библиотека „З. Княжески”, по време на която главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция ПБЗН, отличи с медали за особени заслуги служители, участвали на 17 август 2016 г., в ликвидирането на теч от пропан-бутан в склад в гр. Николаево.

Живко Тодоров връчи грамота за колектива на РС ПБЗН, на началника на службата Антон Колев. „Благодаря на комисар Николов, че е тук и награди тези млади момчета, които заслужават. Много се радвам за комисар Колев. Откакто работим заедно, се убедих че напълно отговаря на поста, който заема, работи съвестно и упорито, но същевременно много скромно“, заяви Тодоров. „Вие свършихте много работа през последните години. Стара Загора е един от районите, в които има много пожари. Налага се, понякога дори с риск за живота, си да предотвратявате големи бедствия като пожара през 2007 г. От името на ръководството на Община Стара Загора и жителите на общината изказвам благодарност към вас, защото направихте много, за да попречите на пожара да изпепели ценно имущество“, добави той.

Грамоти, служебни чанти и челници от градоначалника получиха още Илия Илиев, Таньо Делев, Венелин Николов и Иван Иванов от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Стара Загора, както и Радостин Тодоров от Регионалната дирекция ПБЗН. Всички те бяха наградени за принос в потушаването на големите пожари, възникнали на територията общината през лятото на 2016 година- в района на кв. Лозенец и край с. Колена.
{joomplucat:1014 limit=8|columns=3}


30.08.2016 г.

Автор: община Стара Загора
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали