Британският посланик Ема Хопкинс разговаря с кмета на Стара Загора Живко Тодоров

Размер на шрифта: A A A
Британският посланик Ема Хопкинс разговаря с кмета на Стара Загора Живко ТодоровПосланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс се срещна и разговаря днес с кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Градоначалникът я запозна с данъчната политика на общинското ръководство, условията за развитие на бизнес в общината и възможностите за инвестиции. Той представи европейските проекти, благодарение на които бе изцяло обновен градският транспорт, подобрена градската среда и инфраструктура, и изградено депо за битови отпадъци. Община Стара Загора няма кредити и дългове, затова може да си позволи да бъде финансово по-гъвкава, заяви градоначалникът. Тодоров акцентира на важността на проектите за енергийна ефективност и възможността за производство на електроенергия от битови отпадъци. Той увери, че продължава да очаква нови инвеститори да дойдат в града, както и по-близки контакти с градове от Обединеното кралство.

Ема Хопкинс обяви, че предстои кампания, чиято цел е представянето на британския бизнес у нас, както и перспективите за инвестиции. Тя прояви интерес, дали български студенти, завършили в английски университети, се завръщат обратно в Родината, както и към приоритетите за втория управленски мандат на Живко Тодоров.

 
 30.08.2016 г.

Автор: община Стара Загора

Зам.-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова поздрави абсолвентите от Випуск 2023 на Аграрен факултет на Тракийския университет

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали