Кредитният рейтинг на Община Стара Загора остава ВВ+ със стабилна перспектива

Размер на шрифта: A A A
Международната рейтингова агенция Standart&Poor’s потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Община Стара Загора. Той остава „ВВ+“ със стабилна перспектива и отразява преди всичко кредитния рейтинг на Република България. По правило община не може да има по-висок кредитен рейтинг от този на държавата.

„Самостоятелният кредитен профил на Стара Загора се подкрепя от ниската тежест на дълга и ниски непредвидени задължения. Вярваме, че общината има средна бюджетна гъвкавост, отразяваща високата ѝ степен на автономност да определя местни данъци, макар че на това противостои ограничена гъвкавост на разходите. Стара Загора също така отчита силно изпълнение на бюджета. Ние считаме ликвидността на общината за адекватна“, е записано в обосновката на Стандарт енд Пуърс.

„Този рейтинг е резултат на разумната финансова политика на Община Стара Загора от години наред и в същото време е знак, че тя е гъвкава, което ни осигурява добра финансова кондиция. Благодаря на общинските съветници, че подкрепят тази политика, както и на финансовия отдел на общината, който я провежда“, коментира по този повод кметът Живко Тодоров.

В писмото на рейтинговата агенция се посочва още, че при добро развитие на икономиката в страната кредитният рейтинг на Стара Загора може да бъде повишен след 6 месеца.19.09.2016 г.    
Автор: община Стара Загора
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали