Започна традиционният старозагорски есенен панаир

Размер на шрифта: A A A
Започна традиционният старозагорски есенен панаирОт днес започна традиционният старозагорски есенен панаир, който ще продължи до 05.10.2016 г. включително. Той е разположен на ул.“Иван Вазов“, в югозападната част на парк „Загорка“ и предлага различни атракционни съоръжения, люлки и разнообразни приятни места за прекарване на свободното време.

Панаирът се провежда вече повече от 20 години, като за това време се премества от района на стадион „Берое“ първоначално, след това зад Централна поща и в новия парк, до сегашната си локация – в североизточния край на града и района на парк Загорка.

Там са разположени стрелбища, панорами, моторни люлки и др. Изложени са произведения на художествените занаяти, обекти за продажба на захарни изделия, детски играчки и скара-бира. Производителите, които участват в панаира са членове на Камарата на занаятчиите, а изградените съоръжения са със сертификати за произход и технически паспорти. Изискват се още ежегоден технически преглед и договор с лицензирана фирма за контрол при построяване на съоръженията.

Със заповед на кмета Живко Тодоров на територията на панаира е забранена продажбата на алкохол с действително алкохолно съдържание по обем, превишаващо 6% vol., тютюн и тютюневи изделия, промишлени стоки/дрехи, обувки, одеяла, килими, текстилни изделия, продукти на химическата промишленост , както и птици и животни.

26.09.2016 г. Автор: община Стара Загора
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали