Мирела Демирева в Стара Загора: „Берое“ показва бъдещето в леката атлетика

Размер на шрифта: A A A
Мирела Демирева в Стара Загора: „Берое“ показва бъдещето в леката атлетика

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави лично олимпийската вицешампионка Мирела Демирева, която е състезателка на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“. Тя стана втора на Олимпиадата в Рио с постижение от 197 см.

„Постижението от Рио е забележително, впечатлен съм от начина, по който Мирела се справи с конкуренцията и нейната борбеност“, заяви Тодоров и благодари на спортистката като подчерта, че медалът е повод за гордост на цяла България. „Целта на срещата ни е да покажем, че усилията ни в спорта дават резултати, че имаме спортисти, които увличат подрастващите, за да бъдат те в залите, на терените и пистите. Това е най-важният сигнал от днешната среща и което бихме искали да предадем на младите хора“, каза кметът на Стара Загора. Като цел пред общината за следващата година той определи възстановяването на подгряващата писта над стадион „Берое“.

„Щастлива съм, че мога да бъда част от един от най-динамичните и вибриращи клубове у нас. В „Берое“ има изключително много енергия. Ще се радвам да допринеса за развитието му, защото е изключително иновативен, показва бъдещето в леката атлетика, начина, по който трябва да се развиват клубовете“, обърна се към присъстващите журналисти и представители на клуба вицеолимпийската шампионка. По думите ѝ, в Стара Загора има подходяща инфраструктура за организирането на международни лагери, семинари и обмяна на опит.

Живко Тодоров благодари на председателя на Управителния съвет на клуба Иван Колев, който от години поддържа леката атлетика в града.“В днешно време са малко хората, които осъзнават своя обществен ангажимент и имайки сериозен бизнес в Стара Загора, помагат и за развитието на любимия си спорт“, заяви той. Кметът отправи благодарности към Емилия Драгиева и своя заместник Красимира Чахова, които също имат значителен принос за възраждането на атлетиката в града в последните години.

Бизнесменът Иван Колев, спонсор на СКЛА „Берое“, припомни, че неслучайно Стара Загора е избран за Европейски град на спорта, през 2017 година ще бъде домакин на Балканска гала-вечер на леката атлетика, а през 2018 година амбициите са да приеме домакинство на Балканиада. Живко Тодоров подари на Мирела Демирева букет цветя, плакет и знамето на Стара Загора.

 {joomplucat:1016 limit=8|columns=3}

27.09.2016 г.

Автор: община Стара Загора

Зам.-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова поздрави абсолвентите от Випуск 2023 на Аграрен факултет на Тракийския университет

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали