Кампания „Мисли за мен когато шофираш” на Младежкия общински съвет

Размер на шрифта: A A A


Всяка трета неделя на месец ноември е определена за Световен ден на възпоминание за жертвите на пътни произшествия. Тази година това е 15 ноември.
В отговор на черната статистика, за девета поредна година младежите от Младежки общински съвет ще проведат своята кампания „ Мисли за мен когато шофираш – 9 ".
Целта на кампанията е да покажем на шофьорите, че ни се живее, че все още има хора, на които им пука, че правилата и законите са за да се спазват.
На 14.11.2015 година на бензиностанции „ОК", „Зара" – Била и «Зара» кв. «Кольо Ганчев», близо 30 доброволци от Младежки общински съвет ще се включат в инициативата.
Младите хора за пореден път ще се опитат да провокират съпричастност към инициативата и толерантност у водачите на МПС. Единственото, което трябва да направят шофьорите е да подпишат декларация, като по този начин обещават, че през следващата година ще спазват правилата за движение и ще спасят поне 1000 човешки живота. Разбира се, това деклариране е изцяло на морален принцип. Подписалите се получават нагръден знак, флаери и стикери с мотото на кампанията. С приложения към флайера талон, най-дисциплинираните ще се включат в томбола, за водач без нарушения на ЗДП през последните две години. Тя ще бъде изтеглена в края на месеца, а печелившите десет от тях, след проверка в сектор „Пътна полиция", ще бъдат наградени на традиционния Антиспин концерт на Младежки общински съвет на 01.12.2015 г
Акцията е традиционна и набира все повече сила. Това доказва, че има все повече и повече съвестни водачи в града. За първи път тази кампания бе проведена през 2006г. От тогава до сега подкрепили каузата са около 6000 шофьори.

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали