Ден седми на 46-тия Фестивал за оперно и балетно изкуство-Стара Загора`2015

Размер на шрифта: A A A

ДАРИНА ТАКОВА ПРЕДСТАВЯ „СЕМИРАМИДА" опера от Джоакино Росини

На 1 декември от 18.00 часа в залата на Старозагорската опера почитателите на оперното изкуство ще имат изключителната възможност да се срещнат с голямата българска оперна певица Дарина Такова. Подарък за най-запалените меломани е срещата-разговор със световното сопрано, покорила с таланта си най-престижните оперни сцени и призната от специалистите и от публиката за една от най-добрите изпълнителки в света на главните роли от опери от Моцарт, Росини, Доницети, Белини. Доказателство за това са и нейните многобройни филмирани записи от спектакли. Старозагорската публика ще има привилегията първа да види видеозапис на спектакъл на операта „Семирамида" от Росини от 2005 годани на Gran teatro de Liceu (Барселона) в копродукция с Rossini Opera festival (Пезаро), Teatro Comunale (Torino) и Teatro Real (Мадрид). Диригент Рикардо Фрица, режисьор Дитер Каги.
Видеозаписът на спектакъла на операта „Семирамида" е предоставен от личния архив на Дарина Такова и за първи път ще бъде излъчен на 1 декември в рамките на 46-то издание на Фестивала за оперно и балетно изкуство в Стара Загора. Вход свободен!
В своята кариера ДАРИНА ТАКОВА е изпълнила Семирамида безброй пъти и всяка постановка е била създавана специално за нея. Спектакълът от театър Лисеу в Барселона е в копродукция с театрите Мадрид и Торино и бе представен за първи път на Rossini Opera Festival, Пезаро, e създаден в изключително екстравагантна и модерна стилистика, вдъхновена от космическите епоси Star wars и Star trek, и показва неограничените възможности за поставяне на Росини във всякакъв контекст и всяка епоха. Продукцията е с огромна масовка, пищни костюми, необичайни режисьорски и сценографски решения и най-вече- с феноменален певчески състав от суперзвезди: Семирамида - Дарина Такова, Арсаче - Даниела Барчелона, Асур - Илдар Абдразаков, Идрено Хуан Диего Флорез............

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали