„Тракийче“ празнува петата си годишнина с голям концерт в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A


Над 100 талантливи деца ще се качат на сцената на Старозагорската опера на 18 януари т.г., за да отпразнуват заедно 5-та годишнина на танцова формация „Тракийче" при НЧ „Г. Бакалов 1933". Празничният концерт ще започне в 18.30 часа и в него ще се изявят изпълнители на възраст от 4 до 15 години.
В разнообразната и пъстра програма публиката ще види любими танци, създадени през първата петгодишнина на формацията и претворени от малките дарования с много любов и красота. За пръв път на сцената ще бъдат показани и два нови танца - Тракийски и Камерен, сподели авансово Росица Христова, хореограф на „Тракийче" и постановчик на концерта.
Своя сценичен дебют в деня на събитието ще направят най-малките танцьори - на 5 и 6 години, които ще представят „Танца на Росинка", „Пирински танц" и Дунавски мотиви".
В концерта ще вземат участие 60 „тракийчета", 40 „траянци" и 17 възпитаници на ДМФ „Звездопад", както и професионалисти от балета на Старозагорската опера и Общински фолклорен ансамбъл „Загоре".
Танцова формация „Тракийче" е позната и обичана от старозагорци. Малките изпълнители са търсени и желани участници в различни празнични прояви и събития. Техният неподправен талант през 2014 и 2015 година беше горещо аплодиран в Кипър и Турция. Във формацията танцуват и изявени млади дарования в областта на математиката - Леа Гочева и в плуването - Александър Иванов.

 

12.01.2016 г.

Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали