Националното турне на танцова формация „Петлите“ стартира от Стара Загора

Размер на шрифта: A A A


Националното турне на Танцова формация „Петлите“ и приятели стартира от Стара Загора на 3 ноември. Спектакълът „Най-доброто от „Петлите”, по повод 10 години от създаването на формацията, е за подпомагане на децата в неравностойно положение и се реализира с подкрепата на Община Стара Загора

Младите танцьори са нетърпеливи да покажат най-новата си постановка, която са подготвили специално за своето турне. Заедно с момчетата от Electra Crew децата усилено репетират най-новите танци, които ще взривят не само публиката в страната. С Electra Crew те бяха заедно на една сцена през 2015 г. в телевизионното шоу „България търси талант”. Оттогава датира тяхното приятелство. Преди 7 месеца талантливите танцьори от Пазарджик решават да направят заедно спектакъла за годишнината на формацията.

Гости на спектакъла „Най-доброто от „Петлите” в Стара Загора, освен Гери и Милица Тодорови, ще бъдат невероятните деца от АЗ-ЪТ Жанет Делчева и Диан Димов, Балетна школа „Феерия“с ръководител Цветелина Тенева и Hip-Hop Dance Do It Crew, с ръководител Валентина Андрейчева.

Танцовата формация „Петлите” е създадена през 2006 г. в бившия интернат „Александър Георгиев – Коджакафалията” в Бургас. Оттогава тя е приела и деца от социално слаби семейства, и от бургаски училища. Идеята на екипа е по-лесното им интегриране. До момента групата има 6 национални турнета с подкрепата на Министерството на социалната политика, Министерството на културата, Нешка Робева и кмета на Бургас Димитър Николов. „Петлите” имат много награди и призове от престижни фестивали. За тези 10 години от създаването си са направили над 300 самостоятелни концерта и спектакли. Участвали са в много благотворителни инициативи в помощ на деца.

Спектакълът в Стара Загора ще бъде в Синдикалния дом, от 19.00 часа. Билети на касата на Синдикалния дом.

01.11. 2016 г.
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали