Безплатни изследвания за измерване на кръвната захар

Размер на шрифта: A A A


Във връзка с отбелязването на световния ден за борба с диабета - 14 ноември, за втора поредна година младежкият клуб Интеракт Стара Загора, част от Ротари клуб Стара Загора, ще осъществи кампания за безплатни изследвания за измерване на количеството на кръвна захар сред гражданите. Кампанията ще се проведе на 19ти ноември (събота) в часовете от 10:00 до 16:00 часа в на площада пред Община Стара Загора. Проектът ще се осъществи с помощта на "Вьорваг Фарма" и "Микролайф", които ще осигурят апарати за измерване на кръвната захар, тест ленти и информационни материали. Ще присъстват медицински лица и представител на спонсорите, които ще помагат при извършването на прегледите.

Целта на кампанията е повишаване информираността на населението за индивидуалния риск от диабет, ранното му диагностициране и профилактика.

Интеракт е клуб, в който членуват младежи на възраст между 12 и 18 години. Те са част от голямото семейство на Ротари Интернешънъл. Главните цели на Интеракт клубовете са, както помощ на обществото, която се осъществява чрез многобройните проекти на всеки клуб, така и изграждане на бъдещи лидери от членовете на клуба.
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали