Старозагорци закрачиха по стъпките на Ботевата чета

Размер на шрифта: A A A
Старозагорци закрачиха по стъпките на Ботевата чета

След водосвет, от площада пред Община Стара Загора, над 50 старозагорски ученици, на възраст от 14 до 19 години, подеха поход по стъпките на Ботевата чета. От днес, 27 май, до 2 юни, когато ще отбележим 139 години от кончината на поета Христо Ботев, младите планинари и родолюбци ще изминат бойния път на четата на революционера, за да стигнат до лобното му място.
Възпитаниците на ТГ „Княз Симеон Търновски", ПМГ „Гео Милев", ГПЧЕ „Ромен Ролан", СОУ „Максим Горки", СОУ „Иван Вазов", СОУ „Васил Левски", ПГ по електротехника „Г. С. Раковски" и ПГ по електроника „Джон Атанасов" запяха „Тих бял Дунав" и закрачиха по 120-километровия маршрут от Козлодуйския бряг до връх Околчица.
„Щом ви има Вас и България ще я има", обърна се на изпроводяк председателят на Общинския съвет Емил Христов към учениците. С пожелание да уважават и обичат българската история той им пожела лек път.
Всеки ден членовете на младежкия клуб по пешеходен туризъм към ТД „Сърнена гора" ще вървят около 30-ина километра, като отмарянето им ще е в палатки.
Туристическо дружество реализира ежегодния поход на старозагорци заедно с Община Стара Загора. 7-дневният маршрут се организира за 69-ти път и е национална инициатива.

    
  27. 05. 2015 г.

Автор: община Стара Загора

На обществено обсъждане днес в Община Стара Загора бяха представени възможности за финансиране с проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали