Старозагорка е част от националния отбор на летните игри на „Спешъл Олимпикс“

Размер на шрифта: A A A

 

Старозагорката Ганка Иванова ще представя града си и България на предстоящите Световни летни игри на „Спешъл Олимпикс". Шампионатът ще се проведе в Лос Анжелис (САЩ) в периода от 21 юли до 2 август. Страната ни има квота за 23-ма атлети с интелектуални затруднения, а в Щатите се очаква да се съберат над 7000 състезатели от 177 страни.
Участието на Ганка Иванова в летните игри стана възможно благодарение на подкрепата на Община Стара Загора. Кметът Живко Тодоров осигури средствата за обучение, пътуване и престой на единствената жена, която ще се състезава за медал в дисциплината бадминтон в Лос Анжелис.
„През този мандат, Община Стара Загора, подпомага подготовката на различни състезатели, които имат проблеми със здравословното си състояние. Освен с привличане на треньори, осигуряваме и средства за участия в различни олимпиади и състезания ", сподели зам.-кметът Иванка Сотирова.
Финансовата помощ е в размер на пет хиляди лева, които покриват предварителната подготовка в София, разходите по пътуването и престоя в Лос Анжелис. По време на срещата стана ясно, че освен уговорената сума, ще бъдат опуснати и средства за закупуване на куфар, спортен екип и други нужни принадлежности за бадминтонистката, за да протече нормално участието й на международния спортен форум.
„Това е от огромно значение за Ганка, защото тя е израснала в дом и няма подкрепа от семейство. От спортния клуб по бадминтон й осигуриха маратонки, екип, ракети и перца, но за пътуването бяха наистина нужни и други неща", каза управителят на Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян" Генка Михайлова, която е и морална опора на старозагорката. Михайлова и треньорът на състезателката Слънчезар Цанков са хората, които неизменно спомагат за интегрирането чрез спорт на хора със специални потребности.
Благодарност за подкрепата от страна на Общината изрази и представителят на „Спешъл Олимпикс България" Живка Георгиева. „Това е знак за съпричастност, разбиране и подкрепа от страна на кмета на Стара Загора за хората, които наистина имат нужда", подчерта Георгиева. „Освен това, чрез подобни инициативи променяме и самите участници – стават по-устойчиви, слънчеви, отворени към света. Това са нашите деца – трябва да не ги приемаме и усещаме различни", допълни тя.

 

  

26. 06. 2015 г.

Автор: община Стара Загора
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали