Пребазираната Втора ясла ще бъде посещавана от 75 деца

Размер на шрифта: A A A


С тържествен водосвет за здраве и благоденствие днес в центъра на Стара Загора беше открита пребазираната детска ясла №2 „Синчец", която ще бъде посещавана от 75 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, разпределени в три групи. Съществуващото от 50 години детско заведение сега е настанено в цялостно ремонтираната и обзаведена бивша сграда на Центъра за научно и техническо творчество. Към нея е изградена и нова част, за да отговаря яслата на всички съвременни изисквания. Разгънатата застроена площ е 1700 кв. м.
Инвестиционният проект на Община Стара Загора за цялостния ремонт, изграждането на допълнителни помещения, обзавеждането и пребазирането е на стойност малко над 1 млн. лв. Изпълнител на строителните дейности е ДЗЗД „СК – Айтос".
През последните 4 години всички детски ясли в града бяха обновени и ремонтирани, с изключение на ясла № 8, чийто ремонт предстои през следващата година. „С това се реализира пълен цикъл на цялостно ремонтиране и обзавеждане на детските ясли в Стара Загора. На финала са и ремонтните дейности за детските градини. С това изпълняваме обещанието на кмета Живко Тодоров за цялостно обновление на образователната инфраструктура", каза при откриването днес ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова.
„Създаването на атмосфера на сигурна и спокойна среда, както и екипът от професионалисти са гаранция за повишаване качеството на обучение на децата", сподели директорът Христина Димова. На откриването днес присъстваха още заместник-кметовете Красимира Чахова, инж. Янчо Калоянов, Веска Узунова – директор на дирекция "Строителство и инвестиции", арх.Виктория Грозева, Добромир Дерменджиев и други представители на общинската администрация, на изпълнителя и много родители.
Преди време кметът Живко Тодоров сподели, че след пребазирането на яслата, теренът на старата сграда ще бъде разчистен и по всяка вероятност на това място ще бъде обособено междублоково пространство със зелени площи.

{joomplucat:960 limit=8|ordering=random}
15.12.2015 г.

Автор: община Стара Загора
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали