Оперни артисти пеят на пътниците в градския транспорт в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A

 

Оперни артисти от Държавна опера Стара Загора поздравиха днес пътниците в старозагорски автобус с известни любовни арии от „Кармен“, „Винчеро“ от Турандот,  Арията на Давидо и Ана от „Веселата вдовица“, и емблематичната "Наздравица" от „Травиата“, които донесоха приятна изненада и добро настроение на пътуващите.

Инициативата е коледен подарък към старозагорци от Община Стара Загора и трупата на Държавната опера.

"Като влязох, в първия момент не разбрах какво става, но е невероятно", сподели 20-годишният Атанас Иванов. "Донесохте ми радост", така определи случващото се Веселина Авионова. "Съжалих за другия човек, че се качи в следващия рейс и пропусна да чуе това", каза 68-годишният Георги Иванов. Възрастна дама пък си пожела подобни музикални изпълнения да са по-чести.

Старозагорци посрещат новогодишните и коледни празници с изцяло обновен тролейбусен и автобусен транспорт. От утре, 18-ти декември, последните нови автобуси, които ще заместят напълно старите возила, ще тръгнат и по градските линии с номера - 6, 12, 13, 20, 33, 44, 62, 64 и 65. Новите автобуси - 50 единични и 5-съчленени за нуждите на градския транспорт бяха закупени с европейски средства, осигурени безвъзмездно по Опepaтивнa пpoгpaмa "Peгиoнaлнo paзвитиe", чрез проекта за модернизиране на градския транспорт на Стара Загора.

С помощта на Радио Стара Загора са осигурени 2,5 часа с Коледни песни, изпълнени на различни езици, които ще звучат в автобусните коли, за да създават празнично настроение у хората, по време на пътуването.

{joomplucat:962 limit=6|ordering=random}

17.12.2015 г.Автор: община Стара Загора
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали