Зам.-кметът Надежда Чакърова поздрави старозагорката Деница Димитрова, победител в Националния младежки конкурс на НСОРБ

Размер на шрифта: A A A
Зам.-кметът Надежда Чакърова поздрави старозагорката Деница Димитрова, победител в Националния младежки конкурс на НСОРБ

Ресорният зам.-кмет на Стара Загора Надежда Чакърова поздрави победителя в Националния младежки конкурс, обявен от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), старозагорката Деница Димитрова. Тя е възпитаник на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ и заслужи почетното място със своя проект за пространство, което да бъде предназначено за игри на деца и младежи с двигателни затруднения.

„Изключително много се радвам, че младите хора в нашия град са толкова целеустремени, идейни, умни, че са социално отговорни и искат да подобряват средата на живот, да бъдат полезни. Община Стара Загора ще подкрепи реализацията на идеята и ще остане близо до младежите, за да подпомага добрите начинания и занапред“, сподели по повод наградата и начинанието Надежда Чакърова.

Деница Димитрова е получила съдействие при подготовката на проекта от Центъра за подкрепа за личностно развитие в Стара Загора.

Национален младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“ НСОРБ предизвика младежите да предложат своя идея за решение на конкретен проблем в тяхната община.

Освен парична премия от 2 000 лв. старозагорката ще вземе участие като един от ключовите говорители във встъпителния форум на местната власт за мандат 2023 – 2027, който ще се състои на 11 декември в София, стана ясно по време на церемонията за връчване на наградите от първото издание на конкурса. Тя се проведе в столицата, в Деня на българските общини и местно самоуправление. Отличието на Деница Димитрова връчи изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева. 

 

Автор: Красимира Кънева

Зам.-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова поздрави абсолвентите от Випуск 2023 на Аграрен факултет на Тракийския университет

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали