Община Стара Загора с плакети и подаръци за медалистите от „Спешъл Олимпикс“ Тянка Георгиева и Стоян Георгиев

Размер на шрифта: A A A
Община Стара Загора с плакети и подаръци за медалистите от „Спешъл Олимпикс“ Тянка Георгиева и Стоян Георгиев

Ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова сърдечно поздрави двамата медалисти по бадминтон от провелите се през юни в Берлин игри „Спешъл олипмпикс“ – Тянка и Стоян Георгиеви. По време на мащабната спортна проява хиляди спортисти показват, че няма граница пред труда и упорството дори за атлети с интелектуални затруднения. Двамата потребители на социалните услуги на Дневен център „Св. св. Козма и Дамян“ бяха част от българската делегация по време на шампионата.

 „Изключително ми е приятно, че днес мога да поздравя лично нашите спортни герои  майка и син - Тянка и Стоян. Зарадваха ни много и ни направиха горди с техните успехи по време на игрите на „Спешъл олимпикс“ тази година. Благодаря им, че отново прославиха нашия град и страната ни със завоюваните отличия – бронзови медали при двойки, както и индивидуалните  отличия - сребърен медал за Тянка, както и 4-о място за Стоян“, сподели по време на срещата с медалистите и местните медии Красимира Чахова. Освен специални плакети, за двамата спортисти Община Стара Загора осигури безплатни карти за градския транспорт, за да се придвижват по-лесно до дневния център, както и до тренировъчната база.

На пресконференцията присъстваха още треньорът им Слънчезар Цанков и Пламен Петров – директор на Дневния център, както и близките на двамата бадминтонисти.

„Благодаря на Община Стара Загора, че подпомага присъствието на нашите спортисти от „Св. св. Козма и Дамян“ на трета поредна олимпиада. На тазгодишното издание на игрите участваха 7 хил. души от 198 държави. Това е едно от най-мащабните събития.Отново защитихме името на Стара Загора и България, въпреки краткото време за подготовка. Бях сигурен, че ще се представят достойно“, каза треньорът Слънчезар Цанков. От думите му стана ясно, че при бадминтона състезателите са били общо 164-ма от 58 страни, а  единствените българи в този спорт - старозагорците Тянка и Стоян. 

Благодарности за подкрепата към Община Стара Загора, както и към Слънчезар Цанков, който години наред се грижи за спортната подготовка на ползвателите на Дневния център в града, отправи и директорът на институцията за възрастни хора с ментални затруднения Пламен Петров. „Не може да пропуснем да изразим благодарност и към едни особено важни хора за нашите състезатели – близките им. Те проявяват изключително доверие към нас, поверявайки ни най-ценното си – деца и внуци“, сподели Петров. „Дай, Боже след няколко години отново да сме тук и да се поздравим със златни медали“, допълни той.

Българската спортна делегация на игрите в Берлин тази година се състоя от 40 спортисти – най-многобройна досега. Те показаха желание за успехи в девет вида спорт. За първи път страната ни участва с обединен отбор по баскетбол и по хокей на трева. 

Автор: Красимира Кънева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали