Нидерландската компания "Nedschroef" отвори производствена база в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Нидерландската компания

Нова чуждестранна компания откри своя производствена база в Стара Загора. „Nedschroef“ е нидерландска фирма с над 120-годишна история и предприятия в 20 различни локации в света. На официалното представяне на новото предприятие присъстваха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, неговият заместник Радостин Танев, министърът на икономиката и иновациите Богдан Богданов, началникът на отдел "Инвестиции" на Община Стара Загора Росица Райкова, изпълнителният директор на Индустриална зона „Загоре“ Радослав Танев, представители на бизнеса и медии.

Новата производствена мощност е разположена върху площ от близо 30 000 кв. м. С пълното разгръщане на проекта ще бъдат разкрити 300 нови работни места, презентира инвестицията изпълнителният директор на „Nedschroef“ Пол Редтс. От думите му стана ясно, че компанията е получила подкрепа от страна на държавата, както и от страна на местната власт, а синхронните действия по време на процеса са били гаранция за добри резултати.

Предприятието се нарежда сред най-големите в аутомотив сектора в региона. Изградено е с инвестиции от над 50 млн.лв., за която е спомогнал и търговското аташе на България в Бавария Стефан Йонков. Базата е проектирана и изпълнена от германското подразделение на дружеството „Nedschroef“. Това стана ясно по време на официалната церемония за откриването ѝ. „Създаването на производствената база в Стара Загора се вписва в стратегията на „Nedschroef“ за непрекъснат стремеж към високи постижения, растеж и иновации“, подчерта Пол Редс пред гостите.

„Вижда се желанието да се развива бизнесът и да се подпомагат регионите“, подчерта кметът Живко Тодоров и благодари на Министерство на икономиката и иновациите за подкрепата при привличането на инвестиции към Стара Загора. „За нас е важно да даваме възможност за създаване на нови производства, да изграждаме индустриални зони, така  развиваме потенциала на хората тук“, каза Тодоров минути преди откриването на новия завод в града. Той благодари и на екипа на общинския отдел „Инвестиции“ за активното отношение към създаването на предпоставки да бъде Стара Загора привлекателна бизнес локация.

„Инвестицията е важна не само за региона, но и за страната, защото такива глобални компании трансферират в България ключови технологии в аутомотив индустрията. Тя потвърждава, че интересът към Стара Загора от инвеститори е изключителен към момента“, каза министър Богданов. Той посочи, че занапред добрата екипна работа на различните нива ще продължи, за да се дадат перспективи за развитие на региона.

Министърът допълни, че в следващите няколко години старозагорският регион ще бъде още по-привлекателна бизнес дестинация. „Това, което искаме да кажем като институции е, че приоритет в следващите години ще е развитието на целия старозагорски регион. Ние трябва да разкрием нови работни места“, подчерта Богданов.

Той съобщи, че основен приоритет на МИИ е изграждането на нова индустриална зона в Стара Загора на терен, който е към ДКК и в момента се разработва проект. Национална компания индустриални зони ще е операторът на структурата, която съвместно с Общината ще развие потенциала на площи в обхвата на Летище Стара Загора, за да ги направи подходящи за привличане на инвестиции. Министърът добави, че скоро е бил на посещение в града с ключови инвеститори с големи производства, с които се водят активни преговори.

„Koninklijke Nedschroef Holding B.V.“, със седалище в Хелмонд, Нидерландия, е създадена преди 125 години и е символ на иновативна технология за свързване в световен мащаб. Интелигентно инженерство, висококачествени крепежни елементи и индивидуални технологични решения за формоване от „Nedschroef“ се използват в автомобилната, транспортната и космическата индустрия, както и в машиностроенето и енергетиката. Като един от водещите световни производители на крепежни елементи, дава работа на 2300 души в 11 държави. 

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали