Зам.-кметът Надежда Чакърова - В Стара Загора имаме обновени и иновативни училища

Размер на шрифта: A A A
Зам.-кметът Надежда Чакърова - В Стара Загора имаме обновени и иновативни училища

Учители и ученици на Пето Основно училище „Митьо Станев“ и Средно училище „Христо Ботев“ посрещнаха днес ресорния зам.-кмет  на Община Стара Загора Надежда Чакърова и началника на отдел "Образование" на Общинска администрация Станимира Димитрова.

„Щастлива съм да бъда сред вас, да чуя идеите ви и да се запозная с прогреса на училището“, каза Надежда Чакърова по време на посещението си в Пето ОУ. Тя се запозна с проектите, които са осъществени в учебното заведение и бъдещите активности по повод 70-годишнината на основното училище. Особено интересна е образователната игра, която е подготвена за учениците в иновативното учебно заведение. На различни локации в сградата са поставени QR кодове, които при сканиране запознават с историята за живота и делото на патрона на училището. Целта на играта е учениците да се забавляват, но и по необичаен начин да надградят познанията си за личността Митьо Станев. Димитринка Йовчева, директор на училището, запозна посетителите с материалната база. Бяха  обсъдени и предстоящите ремонтни дейности, свързани с обновяване на спортните площадки и основен ремонт на един от физкултурните салони, както и изграждането на външен асансьор в сградата на училището, за да има достъпна среда за хора с увреждания, по инициатива на Общината.

На 31.01.2023 се навършиха 146 години от рождението на учителя Митьо Станев. Тази година училището празнува и юбилей под мотото „70 години - съзидание и гордост“. 70 са инициативите, с които ще бъде отбелязан празника.

По време на обиколката си в реновираното СУ „Христо Ботев“, Надежда Чакърова посети учебните часове на малчуганите от 1-ви, 2-ри и 3-ти клас. Учители и ученици я приветстваха в уютни и светли класни стаи, а любознателните възпитаници  показаха знания по математика.

Автор: Стефани Бабадалиева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали