Зам.-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова: Детска градина „Липа“ е още едно ново и модерно място, където нашите деца да учат и да създават приятелства

Размер на шрифта: A A A
Зам.-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова: Детска градина „Липа“ е още едно ново и модерно място, където нашите деца да учат и да създават приятелства

С водосвет, отслужен от свещенослужители от Старозагорска епархия, започна официалното събитие по повод откриването на най-новата детска градина в Стара Загора - №9 „Липа“. От името на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан протосингелът на митрополията Негово Високопреподобие архимандрит Богослов отправи благопожелания към присъстващите. 

„Поздравявам всички, които днес сте тук и заедно ще открием новото детско учебно заведение, от името на кмета на Община Стара Загора. Деца, ползвайте детска градина „Липа“ със здраве и удоволствие. Уважавайте и слушайте вашите учители, защото те са хората, които ще ви покажат света на знанието“, каза по време на откриването ресорният зам.-кмет на общината Надежда Чакърова. „За нас е важно, че градът ни има още едно модерно и съвременно място, където да се обучават, да играят, да създават приятелства най-малките старозагорци“, допълни още тя и връчи поздравителен адрес и цветя на директора на детското заведение Мария Господинова.

Ивияна Димитрова от трета група „Морячета“ на ДГ №9 "Липа" сподели с присъстващите красив стих, посветен  на липата, и получи бурните аплодисменти на гостите.

Новото детско заведение е предназначено за деца от 3 до 6 години, които са разпределени в 4 групи. Изграждането на градината се подпомага с държавно финансиране по програма на Министерство на образованието и науката. Инвестицията в новата детска градина е в размер на 2,2 млн.лева -  2 млн. лева са подкрепа от МОН. Общата застроена площ е над 700 кв.м. На 15 септември, градината прие своите първи възпитаници от 1-ва, 2-ра и 3-та групи.

Гости на официалното откриване бяха зам.-кметовете на Стара Загора Радостин Танев, инж. Янчо Калоянов, Красимира Чахова и Милена Желева, председателят на ПК по образование, наука и защита правата на децата на Общинския съвет Валентина Бонева и общински съветници,секретарят на администрацията Делян Иванов, главният архитект на Общината Младен Иванов, директорите на дирекции „Строителство и инвестиции“ Лариса Иванова и на „Общински проекти и контрол по строителството“ инж. Гергана Михайлова, началниците на отделите „Устройство на територията“ арх. Николай Василев и на „Образование“ Станимира Димитрова, областният управител Ива Радева и нейният заместник Теодора Нончева, началникът на РУО – Стара Загора Татяна Димитрова, общественият посредник Иванка Сотирова, директори и учители от училища и детски градини, медии. 

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали