Всички ученици в област Стара Загора се връщат в училище на 14 февруари

Размер на шрифта: A A A
Всички ученици в област Стара Загора се връщат в училище на 14 февруари

Oт 14 февруари, понеделник, всички ученици от Старозагорска област се връщат в училище и ще учат присъствено, това беше решено днес по време на онлайн заседание на Областния медицински съвет, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Основание за вземане на това решение са данните, които показват нисък брой ученици с положителни тестове. Към 10 февруари са констатирани 90 ученици заболели ученици, съобщи началникът на Регионалното управление по образование Татяна Димитрова. Тя напомни, че при евентуално повишаване на заболеваемостта в някое училище, директорите имат право да поискат с доклад до министъра на образованието временно прекратяване на присъствените занимания.

Запълняемостта на леглата за ковид болни в здравните заведения е 83% за леки и средно тежки случаи и 48.6 на сто в интензивните сектори. В Детската клиника в Стара Загора от 17 легла 14 са заети, в Инфекциозна клиника се лекуват две деца, които са в стабилно състояние, съобщи проф. Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. Той допълни, че общият брой на леглата за деца с коронавирус в болницата в момента е 27, но при нужда могат да бъдат разкрити още. 

На заседанието бе решено също да отпадне ограничението за работно време на заведенията до 22 ч. Те обаче ще работят с 50 на сто от капацитета си и при спазване на задължителните мерки.

Автор: Община Стара Загора - Пресцентър

Зам.-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова поздрави абсолвентите от Випуск 2023 на Аграрен факултет на Тракийския университет

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали