Временно изпълняващ длъжността управител пое общинското дружество „Мересев“

Размер на шрифта: A A A
Временно изпълняващ длъжността управител пое общинското дружество „Мересев“

Председателят на Постоянна комисия по политика за управление на общинските дружества - Дамян Георгиев, както и на Постоянна комисия по общинска собственост и стопанска политика - Янко Янков представиха пред екипа на общинското дружество „Мересев“ ЕООД Мехмед Зейнел, който временно ще изпълнява длъжността управител. Той пое ръководството на предприятието след решение на Общински съвет, взето по време на първото за годината заседание на местния парламент в Стара Загора.

Досегашният управител бе освободен от ОбС с мотив, че „Мересев“ е с влошено финансово състояние. Задачата пред Зейнел е да стабилизира дружеството и да го ръководи до провеждане на конкурс.

Общинското дружество е създадено през 1954 г. като кооперация за заетост на лица с намалена трудоспособност. Към момента над 70% от служителите на „Мересев“ са със затруднения. Предприятието изпълнява поръчки и изделия, включени в утвърдения от МС списък на стоки и услуги, възлагани на специализирани предприятия чрез процедура за договаряне по ЗОП. Разполага с технологично оборудване, включващо конвенционални и специализирани шевни машини, кроячна и гладачна техника за шевното производство, което позволява качествено и в срок изпълнение на поръчките. Фирмата е специализирана в производството на дамска и мъжка конфекция, работно и фирмено облекло, постелъчно бельо.

Автор: Красимира Кънева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали