В червено-бяла премяна облякоха парк „Пети октомври“

Размер на шрифта: A A A
В червено-бяла премяна облякоха парк „Пети октомври“

Първият ден на месец март дойде в Стара Загора с детски песни и танци, стихчета и усмивки. Централният парк „Пети октомври“ облече красива червено-бяла премяна благодарение на сръчните ръце на малки и големи старозагорци.

Благозвучен концерт допринесе за атмосферата и подкани Баба Марта да бъде блага и добра. Неговото начало дадоха възпитаниците на най-новата детска градина в Стара Загора, носеща името „Липа“. След тях на сцената излязоха и малчуганите от ДГ №8 „Българче“, както и малките таланти от Детски фолклорен ансамбъл „Траянци“ при Център за подкрепа за личностно развитие с художествен ръководител Росица Христова.

„Скъпи деца, учители, директори и родители – от името на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров ви поздравявам и ви пожелавам да сте здрави и обичани! Нека виждаме все повече детски усмивки, нека все повече чуваме звънкия чист детски смях“, обърна се към присъстващите на празника ресорният зам.-кмет Надежда Чакърова. Тя благодари на всички, които и тази година изпъстриха по атрактивен начин Градската градина и озариха с настроение празничния ден. Към организатори и участници в тържеството се обърна и Ивета Лазарова, председател на Общински съвет. Гост на празника бяха още общински съветници, екипите на отделите „Образование“ и „Култура“, общественият посредник Иванка Сотирова и други.

Десетки образователни институции и читалища се включиха в предизвикателството „Да облечем парк „5 октомври“ в червена и бяла премяна“, организирано по идея на Община Стара Загора. Красиви и тематични кътове изпъстриха сивия и хладен първомартенски ден.

Водещ на събитието бе очарователната Евгения Пекова, а отговорната задача да се превъплъти в Баба Марта бе поверена на Димитринка Златева.

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали