Урок по родолюбие с Искрен Красимиров проведоха в старозагорско училище

Размер на шрифта: A A A
Урок по родолюбие с Искрен Красимиров проведоха в старозагорско училище

В навечерието на Националния празник на България – 3 март,  ученици от основно училище „Георги Райчев“ в  Стара Загора участваха в иновативен урок-спектакъл с участието на Искрен Красимиров, режисьор по образование, актьор по душа и апостол по професия и призвание.

В урока по родолюбие, режисиран от актьора, пред учениците бе представена по атрактивен начин българската история. Между презентацията на откъси от филми на „НЕзабравимата България“, Искрен Красимиров рецитира стихове и представи интересни случки от живота на идолите на целия български народ – Левски и Ботев. Заедно с него учениците възпроизведоха клетвата на Левски и лъвския му скок. „Чувството беше неповторимо“, споделиха учениците.

„Всеки ден се събуждам и заспивам с мисълта за Ботев и Левски. Бях на 20 години, когато случайно разбрах, че съм наследник на Никола Вълчев Минков – един от четниците в Ботевата чета. Тогава животът ми се преобърна на 180 градуса и започна революцията в съзнанието ми“, разказа Искрен Красимиров. Човек с кауза и вяра в бъдещето на България,  така определят режисьора, наричан още „съвременния Ботев“.

Часът по родолюбие бе посрещнат с огромен интерес от учениците на ОУ „Георги Райчев“. В края на урока, силно развълнувани, те обещаха, че ще носят България винаги в сърцата си. За да запечатат този незабравим ден учениците си направиха снимки с актьора.

Автор: Росица Въльовска
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" (LIFE-IP Clean Air)
Индустриална "зона Загоре"
Авторско право за озвучаване на обекти
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали