Традиционната викторина „1000 причини да се гордеем, че сме българи“ и тази година събира родолюбци в Културния център

Размер на шрифта: A A A
Традиционната викторина „1000 причини да се гордеем, че сме българи“ и тази година събира родолюбци в Културния център

Междуучилищна викторина „1000 причини да се гордеем, че сме българи“ и тази година ще събере възпитаници на старозагорски училища в Културен център „Стара Загора“. На 29 февруари, от 15.00 часа, младежи от 14 учебни заведения ще премерят знания в надпреварата. Организатори на събитието са Община Стара Загора, в партньорство с училищни психолози и педагогически съветници, съвместно с обществения посредник на Стара Загора и Младите омбудсмани, Кметът на Млада Загора и Младежкия общински съвет.

Участие ще вземат ученици от 8 до 12 клас от СУ „Максим Горки“, СУ „Железник“, СУ „Васил Левски“, ПГЕТ „Г. С. Раковски“, ПГОХ „Райна Княгиня“, ППМГ „Гео Милев“, СУ „Христо Ботев“, НПГВМ „Иван Павлов“, ПГСД „Инж. Недьо Ранчев“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“, ПГКНМА „Проф. М. Балкански“, ТГ „Княз Симеон Търновски“, ПГСАГ „Лубор Байер“ и ПГМТТ „Н. Й. Вапцаров“.

Форматът дава възможност на участниците да научат интересни факти и да обогатят своята култура в духа на българското. За първи път ще бъде включена и тема „Забележити старозагорци“.

Оценяването ще се извърши от жури в състав: Петър Калчев, директор на Регионален исторически музей – Стара Загора, Георги Туртуриков, правен сътрудник на Омбудсмана на Стара Загора, Снежана Маринова, краевед и дългогодишен директор на Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Галентин Караславов, бивш директор на старозагорския Държавен архив, Бояна Радева, старши експерт по „Обществени науки, гражданско образование и религия“ в РУО – Стара Загора.

Автор: Стефани Бабадалиева

На заключителна конференция обобщиха данните от дейността на Комплекса от три центъра за предоставяне на комплексни грижи в ранна детска възраст

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали