Своите най-изявени деца, учители, възпитатели и родители отличи ДГ №7 „Светулка“ на официална церемония

Размер на шрифта: A A A
Своите най-изявени деца, учители, възпитатели и родители отличи ДГ №7 „Светулка“ на официална церемония

С пъстра програма бе даден стартът на празника на най-голямата детска градина в  Стара Загора и областта

По повод 24 май -  Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ДГ №7 „Светулка“ връчи просветните награди на образователната институция.

„С огромно удоволствие съм днес тук и виждам  колко много сте научили, мили деца. В  навечерието на най-светлия празник - 24 май, ви пожелавам да бъдете здрави, да се учите и да бъдете винаги така сплотени. Знайте, че буквите са прозорецът към света!“, приветства Надежда Чакърова, зам.-кмет на Община Стара Загора, която бе гост на церемонията.

Отличените учители и непедагогически персонал, които се удостоиха с приз „Почетна светулка“ за изявен професионализъм, за доказан авторитет в педагогическата дейност, за инициативност във възпитателно-образователния процес и за творчески принос за издигане на авторитета на градината са Зорница Желязкова, учител по музика; Даниела Митева, учител в група „Смехоранчета“; Нели Малакова, старши учител в група „Буратино“ и Радка Динева, помощник-възпитател.

8 деца от четвърта подготвителна група бяха наградени с грамота за „Светулин и Светулинка на годината“ и предметни награди за изявени постижения, за многократно класиране на призови места, за изграден авторитет сред връстниците и за творчески принос, свързан с издигане имиджа на градината.

Също 8 деца бяха удостоени с грамота „Светулин и Светулинка на годината“ за творчески принос, свързан с издигане имиджа на ДГ №7 „Светулка“, от различни възрастови групи, както и 16 деца от Вокална група „Светулинчета“.

Една от най-интересните награди е  „Добротворец на годината“, за значими добротворчески прояви, с която се удостоиха родителите на групите „Зайо Байо“, „Буратино“ и ‚Дъга“. Присъдена бе и индивидуална награда за „Родител на годината“, която получи Жасмина Господинова, родител от група „Зайо Байо“.

Наградите бяха връчени от ресорния зам.-кмет Надежда Чакърова и главния експерт към Община Стара Загора Яница Бакоева, председателя на обществения съвет на  ДГ №7 „Светулка“ Атанас Нанев, управителя на фондация „Темида арт“ Антония Коева и вицепрезидента на Ротари клуб Стара Загора - Берое Светлозар Недев, както и от директора на градината Деляна Караиванова.

Отличията имат за цел да популяризират сред обществеността качеството на педагогическата работа в ДГ №7 „Светулка“, да възнаградят постиженията, таланта, професионализма на децата и учителите, както и гражданския принос на родителите за повишаване на имиджа на образователната институция.

Автор: Стефани Бабадалиева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали