Старозагорски деца станаха шампиони по тенис на корт

Размер на шрифта: A A A
Старозагорски деца станаха шампиони по тенис на корт

Малките тенисисти от клуб „Августа Траяна“ в Стара Загора спечелиха първо място отборно на Държавното първенство за деца до 10 години, което се е проведе в Бургас. Ния Синчанова, Симеон Терзиев, Мария Златева, Момчил Апостолов, Рая Маркова и Даниел Петков надиграха съперниците си и безапелационно грабнаха купата.

Те бяха поздравени от Красимира Чахова, зам.-кмет общинска собственост, стопанска политика и спортни дейности, и получиха благодарствени грамоти от Община Стара Загора.

„Радвам се, че днес имаме възможност да поздравим тези малки шампиони, да благодарим и на треньорите им за усилията, за търпението да ги запалят за спорта“, каза Красимира Чахова. Тя припомни, че това е втора титла за клуба след тази през 2018 г. „В този клуб е традиция да се работи с подрастващите“, допълни зам.-кметът.

„Беше трудно състезание, но всички сме радостни, турнирът беше много силен. Първото място е много престижно, защото трудно се прави отбор, особено от малки деца“, обясни треньорът Даниел Петков.

„Децата се трудят много, обичат да играят тенис, нашата задача е да съхраним интереса им. Надявам се да продължим с успехите“, пожела и другият треньор Иван Петров.

В клуба тренират над 150 деца от различни възрасти. Най-малкото състезателка от отбора Ния Синчанова е едва на 7 години. Малките спортисти споделят, че е трудно на състезание, но пък е добре, когато победиш. Те тренират по три-четири пъти седмично. Справят се и с училището, и със спорта. 

В момента на кортовете в Стара Загора се провежда държавното първенство до 18 години, очаква се и там да има наши състезатели на финала.

Автор: Росица Въльовска
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Преброяване 2021
Подмяна на отоплителни уреди
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали