Стара Загора през очите на бъдещото поколение

Размер на шрифта: A A A
Стара Загора през очите на бъдещото поколение

Зоопарк Стара Загора и редица културни институции, паркове и места за отдих стават снимачна площадка за старозагорски ученици

Възпитаници от групата по актьорско майсторство "В кадър" с ръководител Петя Стефанова към IX ОУ "Веселин Ханчев" заснемат филм, посветен на Стара Загора. Той ще носи заглавието "Стара Загора - център на Вселената", като в сцените учениците носят специални дизайнерски тениски със същия надпис.

Идеята на младите актьори е да популяризират родния  град сред тийнейджърите от цяла България, представяйки любими и атрактивни локации в Стара Загора. Част от снимките е и любимият на всички Зоопарк. Учениците са направили кадри и на „Бранителите на Стара Загора“, Античен форум „Августа Траяна“, Държавна опера – Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, парк „Митрополит Методий Кусев“, Залата на смеха, Аул „БагаТур“ и въжената градина.  Предстои заснемане на езеро „Загорка“ и парк „Артилерийски“.

Филмът ще бъде готов и разпространен в социалните мрежи в средата на юни 2024 г., реализира се по НП "Заедно в изкуствата и спорта". Оператор е талантливата Калояна Бешева, а дизайнер на тениските е Недко Боянов.

Това не е първият филм на талантливите ученици -  в началото на 2024 г. те реализират проекта „Независим от моите зависимости“, насочен към зависимостите в тийнейджърска възраст. Видео: https://youtu.be/5An1c65_wp4?feature=shared.

Автор: Стефани Бабадалиева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали