Стара Загора е домакин на 25-тия Международен пленер по живопис „Дружба“

Размер на шрифта: A A A
Стара Загора е домакин на 25-тия Международен пленер по живопис „Дружба“

За 25-ти път Стара Загора е домакин на традиционния международен пленер по живопис „Дружба“, който се провежда от 9-ти до 16-ти юни 2021 г. Организатор на проявата е представителството на Съюза на българските художници в града, с подкрепата на Община Стара Загора.

В продължение на седмица седем известни художници ще създадат неповторими творби в Града на липите. На официалното откриване днес в изложбена зала „Байер“ бяха представени участниците в юбилейния форум- Галя Колева и Зорница Иванова от Стара Загора, Валентин Стойчев от Ловеч,  Николай Стойчев от София, проф. д-р Красимир Русев от Велико Търново, Румен Жеков от Пловдив и Константинос Даис от Гърция.

Поздрав към творците отправи зам.-кметът на Община Стара Загора Милена Желева. „Нашият град е изключително гостоприемен. Надявам се очарованието му да Ви вдъхновява и картините, които ще създадете да носят този дух, този отпечатък“, се обърна към художниците зам.-кметът. Тя допълни, че Стара Загора има наситена и богата културна програма като покани присъстващите на откриването на Деветия Джаз форум.

Според регламента те ще представят по две картини в размер 50/65 см. , които ще останат във фонда на Художествената галерия. Допълнително създадените платна също ще бъдат експонирани в залата.

На 12 и 13 юни участниците в Пленера заедно с техни колеги и млади таланти от школите по рисуване в града ще могат да вземат участие в арт – базар „Алея на художниците“ – част от тематичните уикенди, инициирани от Община Стара Загора. Той ще се проведе на кестеновата алея в парк „Пети октомври“ с начален час 10:00 часа.

Автор: Павлина Дудева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" (LIFE-IP Clean Air)
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали