Стара Загора е част от най-голямото международно туристическо изложение в Берлин

Размер на шрифта: A A A
Стара Загора е част от най-голямото международно туристическо изложение в Берлин

Стара Загора отново дава сериозна заявка за разпознаваемост на световната карта с участието си в най-голямото международно туристическо изложение „Internationale Tourismus-Börse“ (ITB). Браншовият форум се провежда от 7 до 9 март в Берлин, а България е представена от 44 туристически фирми и администрации. Предимствата на хилядолетния град и всички възможности, които дава старозагорският регион в сферата на туристическите услуги, презентират началникът на ресорния отдел на Общинска администрация Маргарита Крумова и гл. експерт от отдел „Спортни дейности“ Таня Косева. 

Българският щанд в Berlin Expo Center е разположен на 500 кв. м. площ, като това го прави един от най-големите до момента.

ITB – Берлин е най-престижното събитие за туристическата индустрия от цял свят,  което се провежда от 1966 г. През 2019 г. на него са се представили над 10 000 изложители, а участие са взели 113 500 професионалисти от над 180 страни. През последните три години, изложението се провеждаше само в дигитален формат, заради COVID-19 пандемията. През 2023 година ITB се завръща, като се провежда в нов формат, предназначен само за професионалисти в бранша – като B2B платформа, която дава възможност на туристически фирми и дестинации от цял свят да обменят опит, идеи и да надграждат своите туристически продукти.

Автор: Красимира Кънева

На обществено обсъждане днес в Община Стара Загора бяха представени възможности за финансиране с проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали