Спортни турнири и парад на ретро автомобили очаква Стара Загора в следващите дни

Размер на шрифта: A A A
Спортни турнири и парад на ретро автомобили очаква Стара Загора в следващите дни

Разнообразна спортна програма има Стара Загора през октомври. Още от 30 септември, градът е домакин на Международен турнир по художествена гимнастика „Импала Къп 2022“. Грациите показват талант и умения в спортна зала „Стара Загора“ до 2 октомври. Официалното откриване на шампионата е предвидено за 14.30 часа в събота – 1 октомври.

Първият ден на празничния за Стара Загора месец ще събере няколко интересни събития. От 9.30 часа, в парк „Артилерийски“ ще бъде дадено началото на емблематичния Парад на ретро автомобили. Награждаването на победителите в различните категории ще се случи в 15.00 часа. От 10.00 часа, в парк „Зелен клин“ ще демонстрират издръжливост участниците в Състезание по кросфит. По същото време, зала „Иван Вазов“ посреща сабльори за Състезание по фехтовка за „Купа Стара Загора 2022“. Турнирът ще продължи и в неделния ден.

Навръх Празника на Стара Загора – паралелно ще се провеждат три турнира. На игрищата с изкуствена настилка на стадион „Берое“ и комплекс „Трейс Арена“ ще се срещнат футболни отбори на деца на възраст от 9 до 12 години. На конната база на Тракийския университет са поканени любителите на красивия спорт. На 5 и 6 октомври, в конферентните зали на хотел „Верея“ ще се проведе XIV Балканиада по спортен бридж. От 7 до 10 октомври ще се състои и Международен фестивал по спортен бридж.

От 5 октомври започва още и Турнир по спортна стрелба с пневматично оръжие. Стрелците си дават среща на стрелбището в спортна зала „Стара Загора“ и на стрелбищен комплекс в кв. „Лозенец“.

Петъчният ден е запазен за Балканиада по футбол за ветерани, която обещава да събере представители на няколко съседни държави и да зарадва феновете на Царя на спортовете. Срещите ще се играят на тренировъчните терени на стадион „Берое“.

Точно око ще демонстрират на 8 октомври, на лекоатлетическия полигон на стадиона, участниците в стрелба с лък „Загорски стрели 2022“.

8 октомври ще подари на старозагорците, запалени по екстремните спортове – „Zagora Open”. Скейт шампионатът ще бъде в парк „Артилерийски“. Съботният ден предлага още две спортни събития – Турнир по спортни танци „Купа Стара Загора“ – в спортна зала „Стара Загора", и Турнир по спортна гимнастика в спортната зала на стадион „Берое“.

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали