Спортна стрелба, футбол и скейтборд – спортен уикенд в Стара Загора!

Размер на шрифта: A A A
Спортна стрелба, футбол и скейтборд – спортен уикенд в Стара Загора!

Този уикенд градът ще се превърне в истински спортен център, като домакин на редица вълнуващи събития. От петък до неделя /14-16 юни/, любителите на спорта ще могат да се насладят на състезание по спортна стрелба, футболен турнир за деца и състезание по скейтборд.

На 14, 15 и 16 юни, Стрелкови комплекс „Лозенец“ ще бъде арена на оспорван турнир по спортна стрелба „Стара Загора“. Мъже, жени, юноши и девойки от цялата страна ще премерят сили с малокалибрено оръжие на 25 и 50 метра. За участниците това е не само вълнуващо състезание, но и шанс да се подготвят за Държавното първенство, което ще се проведе две седмици по-късно. Освен това, турнирът е валиден за покриване на нормативи за участие на Световно първенство. Началото е от 12:00 часа. Организатори на събитието са Община Стара Загора и Клуб по спортна стрелба „Августа 1992“.

Футболните таланти на възраст между 8 и 13 години ще се съберат на Спортен комплекс „Колодрума“, на 15 и 16 юни (събота и неделя). 250 участници от Стара Загора, Казанлък, Ямбол, Раднево и Сливен ще премерят сили в оспорвани мачове. Началото е от 9:00 часа.

Отново в събота от 12:00 часа, Парк „Артилерийски“ ще се превърне в скейтборд парк, където ще се проведе GAME OF S.K.A.T.E 2024. Това е събитие, отворено за скейтбордисти от всички възрасти и нива на умения. Целта е популяризиране на скейтбординга като спорт и осигуряване на възможност за изява на всеки, който обича този динамичен и забавен спорт. Състезателите ще бъдат разделени на две групи - под 18 и над 18 години. Очакват ги три кръга – квалификации, полуфинал и финал. В рамките на турнира ще се състои и състезание за най-добър скейтборд трик, демонстриран от участниците. За най-добрите скейтбордисти ще има награди, а за всички участници – много емоции и адреналин.

Автор: Жейна Желева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали