Седмицата на програмирането организираха в старозагорско училище

Размер на шрифта: A A A
Седмицата на програмирането организираха в старозагорско училище

В СУ „Христо Смирненски“ отбелязаха Европейската седмицата на програмирането с образователни инициативи.

На 20.10. 2020 г. ученици от шести клас представиха пред своите съученици от пети клас мултимедийна презентация на тема „История на изчислителната техника“. Те говориха за възникването, поетапното развитие и усъвършенстване на изчислителната техника. Разказаха и за  Джон Атанасов - баща на компютъра и българският му произход. Учениците изгледаха и видеоклип на тема „Компютърът на бъдещето - холограма.“

На 22.10. 2020 г. ученици от седми клас подготвиха и  представиха пред учениците от шести клас две презентация „История на програмирането“ и „Известни програмисти - пътят към успеха“. Седмокласниците увлекателно разказаха за възникването, историческото развитие, съвремието и бъдещето на програмирането. Посочиха стъпките за навлизане и развитие в професията програмист. Шестокласниците се запознаха и с десетте най-известни програмисти, с техния труд, принос и постижения. Научиха какво е създал всеки един от тях и къде се прилага.

В училището работят и по различни проекти. Викторина по география пък организираха седмокласници  като част от Национална програма „Заедно за всяко дете“, по която училището работи. Учениците влязоха  в оспорвана битка, отговаряйки на въпроси с избираем отговор, след което търсиха и посочваха обектите на географската карта. Везните се накланяха ту на страната на единия отбор, ту на страната на другия, за да се стигне след четвърти кръг до победа на отбора на 7 а клас.

По същата програма третокласниците проведоха занятие „Есента е дошла“. Пред погледа на своите въодушевени родители от клуб „С мама на чай и сладки“ децата апликираха и моделираха, умело ръководени  своята  всеотдайна учителка Велина Йотовска.

Часът завърши с изложба на сътворените от децата апликации, изпълнения на детски песнички и стихотворения, и с чаша билков чай и сладки за всички.

 

 

Автор: Росица Въльовска
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" (LIFE-IP Clean Air)
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали