Санкции за тротинетки, които хвърчат по паркове и тротоари

Размер на шрифта: A A A
Санкции за тротинетки, които хвърчат по паркове и тротоари

Община Стара Загора започна активни действия по опазване на обществения ред, в колаборация с полицейските служители

 

 

Шест нарушения на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора са установени през първата юлска седмица. Всички те са свързани с управлението на индивидуални електрически превозни средства на непозволени места: в парк „Пети октомври“, по тротоарите на ул. „Ген. Гурко“ и на улицата, а 4-ма от нарушителите са непълнолетни: трима на 17 и един на 16 години. Тротинетки могат да се карат единствено по съществуващите велоалеи, паркове, тротоари и улици са забранена територия за тях.

Седмичната справка за констатирани нарушения по наредби на Община Стара Загора е предоставена от Звено „Инспекторат“, група „Общинска полиция“, Първо и Второ Районно управление на МВР в Стара Загора и специалисти „Обществен ред и сигурност“. Тя е резултат от договореното на работна среща в края на юни засилено взаимодействие между органите на реда и Община Стара Загора, а целта е да осигури възможно най-защитената градска среда с акцент върху пътната безопасност.

Младежите, возили се с тротинетки на забранени места, ще санкционират с обществено порицание, то ще бъде изпратено в съответните училища и там се изпълнява от директора. Това ще се случи след края на ваканцията. Сред нарушителите с тротинетки има и 32-годишен, съставен му е акт за установяване на административно нарушение, а следващата стъпка е издаване на наказателно постановление – глоба.

В справката за констатирани нарушения за първата юлска седмица са описани още 6 броя нарушения на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора – те са за излезли от употреба МПС и за неправилно паркиране.

9 броя санкции са наложени и по Наредбата за обществения ред в Община Стара Загора за употреба на алкохол на обществено място (по чл. 7а, ал. 4) и за просия (по чл. 11).

Наложените санкции с глоба с фиш на стойност 20 лв. са общо 366 броя. Принудително задържаните МПС с техническо средство (скоба) са 51 броя, обявиха още специалистите.

Да се осигури спокойствие на гражданите в Община Стара Загора е целта на действията, свързани с превенция и контрол върху нарушенията на наредбите. От 1 юли стартира и бюлетин на общината, който ще отразява свършеното. От Община Стара Загора апелират към гражданите да подават сигнали и да съдействат за установяване на нарушителите.

Автор: Нина Цанева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали